• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Bir şeyler in yolda gitmesine
 

'GeneraL

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
10 Tem 2017
Konular
7
Mesajlar
67
MFC Puanı
0
Imagine Dragons - Demons
Yıllardır dinlememe rağmen hiç sıkılmadım,her gün de dinlerim.Bunun sebebi,sanırım o şarkının içinde bir yerlerde kendimi bulmam..
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Facebook kendi küçük kasabasını kuruyor

Facebook köyüne hoş geldiniz. Her gün*milyarlarca*insanın vaktini geçirdiği Facebook, şimdi de insanların fiziksel dünyada vakitlerini geçirebileceği bir köy kuruyor.

İnternet devi, şirket merkezinin olduğu bölgeyi evlerin, dükkanların ve hatta bir de otelin olduğu bir yaşam merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.

Her şeye sahip bir kasaba

Facebook, yeni planlarını geçtiğimiz Perşembe günü açıkladı. Plana göre Menlo, Kaliforniya’da Facebook yerleşkesini büyütmek adına ciddi çalışmalar başlatıldı. Facebook’un 2015 yılında 400 milyon Dolar’a aldığı 22 hektarlık alan, ana merkezin tam karşısında. Bu alanda 1.500 hanelik bir inşaat yapılacak.

Facebook’un paylaştığı bilgilere göre burası karma yaşam konseptiyle hazırlanmış bir köy olacak. Facebook köyünün sakinleri için, ki çoğunun Facebook çalışanları olacağı öngörülüyor, ulaşımdan konaklamaya birçok imkan sunulacak.

“11.000 m2’lik alanda alışveriş için dükkanlar, eczaneler, manav gibi ihtiyaca yönelik birçok yapı bulunacak” diyor Facebook.



Planın ortalama 10 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Planın ilk aşaması olan evler ve market 2021 yılının ilk yarısında tamamlanacak. Devamının ise sonraki 2 yıl içerisinde bitirileceği tahmin ediliyor.



Her ne kadar ilk yerleşeceklerin Facebook çalışanları olacağı düşünülse de, şirketin bu projesi herkese açık olacak. Evlerin fiyatları ise daha erişilebilir olması adına piyasa fiyatlarının altında olacak.

Çalışanların, şirkete bu kadar yakın yaşayabilmesinin bir faydası da elbette bölgedeki trafiğin azaltılması olacaktır.

Facebook planlarını açıklamış olsa da henüz bu proje onaylanmış değil. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde projenin onaylanması bekleniyor.

Sosyal medya

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

forumyali mendil

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
14 Tem 2017
Konular
0
Mesajlar
2
MFC Puanı
0
kulüp
Lnl7ya.gif
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Kablosuz ve daha ucuz Oculus VR başlığı 2018’de geliyor


Facebook’un belki de en önemli satın almalarından birisi olan VR başlık üreticisi*Oculus‘un gelecek planlarının detayları açığa çıkıyor. Bugüne kadar yüksek fiyatlarıyla pazarda boy gösteren VR ürünleri artan ilgi ve kitlesel yayılımla birlikte ucuzlayacak gibi gözüküyor. Bloomberg’de yayınlanan bir rapora göre, Oculus’un önümüzdeki yıl*200 dolar*fiyat etiketi ile satacağı, çalışmak için bir*akıllı telefon*ya da*PC’ye bağlanmasına gerek olmayan kablosuz bir VR gözlük*üretecek.

2010 yılında bir Kickstarter projesi olarak ortaya çıkan ve ilk prototipini yapan*Oculus, bildiğiniz gibi 2014 yılında Facebook tarafından*2 milyar dolara satın alınmıştı. Son dönemde Facebook da strateji olarak VR teknolojilerini oldukça ön plana*almıştı.

VR pazarında pek çok oyuncu da bulunuyor. Samsung Gear VR, Apple’ın son dönemde VR’a ağırlık vermesi, HTC Vive ve Google’ın Daydream platformu yakın gelecekte büyük oyuncuların VR konusunda pek çok adım atacaklarının bir diğer göstergesi sayılabilir. Pazarda rekabetin artması ise elbette fiyatlara da yansıyacak gibi gözüküyor. Ancak daha uygun fiyatlarla sanal gerçeklik gözlüklerinin*popülaritesinin artması bekleniyor.

Oculus‘un piyasaya sürmeyi planladığı ve sanal gerçeklik gözlüğünün en büyük avantajı ise tamamen kablosuz ve bağımsız çalışabilecek olması olacak. İlk prototip modeller ağır ve kablolu iken, VR gözlüklerin de artık çok daha iyi çalıştığı günleri göreceğiz gibi gözüküyor. Oculus’un yeni sanal gerçeklik gözlüklerinin ise Çinli telefon üreticisi*Xiaomi tarafından üstlenilmesi bekleniyor. Facebook CEO’su*Mark Zuckerberg,*Xiaomi‘nin yöneticilerinden Hugo Barra, Facebook’un tüm VR projelerinden sorumlu olarak transfer etmişti. Bakalım Facebook’un yaptığı bu yatırımlar gelecekte sanal gerçeklik uygulamalarını hayatımıza nasıl dahil edecek?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst