• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kadınlarda Giyinme Biçimi

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Esselamu aleykum... B İ S M İ L L Â H İ R R A H M A N İ R R A H İ M


"Allah kadın elbisesi giyen erkeği ve erkek elbisesi giyen kadını lanetlemiştir. (Faydul kadir cilt 5 hadis no 7257)

Yukarıdaki 7257 nolu sahih hadisi şerifte Peygamber s.a.v.in buyurduğu gibi kadının giydiği elbiseyi giyen erkeği erkek elbisesi giyen kadını Teâlâ lânetlemiştir.

Buna göre günümüzde erkeklerin giydiği pantolonu giyen bir kadın erkek elbisesi giymiş olurmu? Bazılarına göre evet bazılarına göre hayır o kararı kendiniz verin.

Peki Yüce ın haram kıldığı yerlerini örtme emrini yerine getirmiş olurmu? Olmaz çünkü dar pantolon giyen kadınların kaba yerleri ve vücut çizgilerinin tamamı dışardan belli oluyor.

Yani bedenindeki dikkât çekici yerlerinin tamamı göz önündedir. Giyilen pantolon vücut hatlarını ortaya koyduğu için cinsel duyguların da ön plâna çıkmasına neden olur.

Aslında dar pantolon ve taytın kadının üzerindeki duruşu giyinik ile çıplak olması arasındaki farkı sadece giysinin rengidir. Çünkü beden kalıbının ana teması görücülerin puanlamasına açıktır.

Faydul kadir 4. ciltteki 5045 nolu sahih hadisi şerifteki Giyinik fakat çıplak. Tarifi ile aynen örtüşmektedir.

Bu giysilerin tamamı tesettüre ve Yüce ın emirlerine aykırıdır. Aslında kadınların pantolon giymeleri eskiden de şimdi de İslâmda giyinme biçimi değildir. Bu giyinme biçimi İslâm tesettürüne aykırı davranan inançsız toplumlardan bize gelmiştir.

Hadisi şerifte: Kim bir topluluğa benzerse oda onlardandır.(Abu Davud)

Haramlar yayılsa da gözler aşina olsa da İslâmî teamüllere adapte edilemez. Kadın rahat edeyim inerken binerken bir yerlerim görünmesin diye bol pileli pantolon üstüne uzun kadın pardüsesi giyerek önünü kapatsa bile dikkat çekici yerlerinin görünmemesine özen göstermelidir.

Kadının araçtan inmeyi binmeyi bahane ederek dışarıda ya da gittiği yerde üzerindeki pardüseyi çıkarmaması gerekir.

Sıkıldım sıcak oldu diye pardüsesinin önünü açar veya üzerinden çıkarırsa ideal ölçülere sahip manken gibi kadın desinler diye görsel olarak vücut ve beden çizgilerini ön plana çıkarıp teşhir eder ise her bulunduğu ortamda genç kızlara ve diğer kadınlara kötü örnek olur.

Giderek yaygınlaşan başörtülü kadının dışarıda dar pantolon veya tayt ile bedeninin tamamını yabancılara sergilemesi de başka bir trajedi unsurudur.

Sonuç olarak kadının pantolon ve tayt giymesi mini etek giymesi göbeğini ve belini açması düşük kemer ile kasıklarını göstermesi şort giymesi hiç de hoş ve şık değildir. Bu tür giysiler İslâm tesettürüne tamamen aykırıdır.

Söz konusu giyinme biçimlerinden hem kendisi hem ailesi hem de büyükleri Yüce indinde sorumludur. Bu giysileri giyen bir kadın ileride kızlarının da aynı giysileri giyeceğini torunlarının da aynı giysileri giyeceğini ve o tarihlerde bu giysiler hangi şekle ve modaya dönüşmüş olacağını şimdiden çok düşünmek zorundadır.

Kuran-ı Kerim şöyle buyurmaktadır:
Ey inananlar! Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. Onun başında iri gövdeli haşin 'ın kendilerine buyurduğuna karşı gelmeyen ve emredileni yapan melekler vardır. (Tahrim süresi 6. âyet)

Faydul kadir 5. ciltteki 7189 nolu sahih hadisi şerif şöyle buyurmaktadır: tan korkun size tabi olanları (Ailenizi) koruyun.

Hoşça kalın… Mekkavi
 
Üst