• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kadınların Risk Altında Olduğu Nörolojik Hastalıklar

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
Ne yazık ki, birçoğu genetik olan bu rahatsızlıkları ortadan kaldırmanın hiçbir yolu yoktur. Ancak bilim insanları bu hastalıkları önlemek için, yeni koruyucu önlemler, tanı araçları ve tedaviler bulmak için yarışıyorlar. Bu hastalıkların öncesinde bazı belirtilerin ortaya çıktığı biliniyor. Kadınlarda bunlara dikkat ettiğinde, hastalıkların erken belirlenmesi sağlanabilir.

Huntington Hastalığı
9270_nocanvas_norolojik-hastaliklar-k6ic7-300x198.jpg

Huntington hastalığı, beyin nöronlarını yok eden, konuşma ve denge bozukluğu oluşturan bir hastalıktır. Bu hastalığa sahip olan kişilerde zihinsel olarak gerilikler görülebilir.

Belirtileri; Kontrolsüz yüz seğirmesi, koordinasyon kaybı, depresyon ve sinirlilik hali en büyük belirtilerindendir. Bir kan testi, bir taşıyıcı olup olmadığınızı teyit edebilir. Bu hastalık sürekli olarak artmaya devam edecektir.

Önlemler; Bilim insanları, mutasyon geçiren hücreleri önlemenin yollarını halen araştırıyorlar. Reçeteyle satılan bazı ilaçlar ruhsal değişimlere ve depresyona karşı savaşabilir. Yapılan düzenli egzersiz, kasları sabit tutabilir. Uzmanlara göre bu hastalığa sahip kişilerin yapacağı düzenli egzersizler hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilmektedir.

Alzheimer
9270_9000a56dd0e24722a4be56b96eb4ae88-300x148.jpg

Alzheimer yaşla birlikte ortaya çıkan ve oldukça sık görülen bir hastalıktır. Bu durum aslında çok büyük bir hafıza kaybını ifade eder. Alzheimer’ın oluşum nedenlerinden sadece %5’i genetiktir. Daha çok beyin hücrelerinin ölmesi nedeniyle oluşmaktadır.

Belirtileri; Belirtileri arasında hafıza kaybı ve kişilik değişiklikleri vardır. Doktorlar bu hastalığın tedavisinde kan testleri, röntgenler gibi tanı araçları kullanmaktadır. Bazı uzmanlara göre ise bu hastalık oluşmasından çok daha öncesine kadar belirtiler gösterebilir.

Önlemler; Sigara, tüm Alzheimer vakalarının %14’ünü oluşturur. Sigarayı ne kadar çok kullanırsanız, Alzheimer olma riskiniz o kadar çok artar. Ayrıca doymuş yağ oranı içermeyecek şekilde beslenmek gerekir. Çünkü doymuş yağlar hem kolestrolü tetiklerken, hem de bu hastalığın riskini arttıracaktır. Doktorlar hastalığın önlenmesi için ayrıca hafıza oyunları gibi, beyni çalıştıracak oyunların oynanmasını tavsiye ediyor.

Parkinson

Parkinson hastalığı sinsi bir biçimde ilerleyen bir hastalık olarak bilinir. Beyin hücrelerinin kaybıyla oluşur. Hastada hareket yavaşlaması, titreme, kasılma ve denge kuramama gibi sorunlara neden olur.

Belirtiler; Belirtileri arasında ağrılar, titremeler, kontrolsüz hareketler vs. gibi şeyler vardır. Kişiden kişiye göre belirtiler farklılık gösterebilir. Bu hastalık nadiren ölümcül olarak bilinir.

Önlemler; Kırmızı ve yeşil sebzelerden ağırlıklı olarak beslenildiğinde Parkinson riski %30 oranında azalmaktadır. Ayrıca flavonoid açısından oldukça zengin olan çilek ve yaban mersini de parkinsonu önleyebilir.
 
Üst