• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kahvaltılık Tarifler

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Kahvaltılık Tarifler

Kahvaltılık Acı Sos Tarifi
g9lWAb.jpg


m160112_a8df6.jpg

6 adet kapya biber
4 adet kırmızı acı biber
3 adet orta boy pembe domates
5 diş sarımsak
150 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 dal taze kekik
1,5 çay kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
55 gram ceviz içi

m160112_fceb4.jpg

Biberi yıkayın ve güzelce kurulayın.Bıçak yardımıyla birkaç yerine delikler açın.Domatesleri orta kalınlıkta dilimler halinde doğrayın.Domatesleri ve sarımsakları pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. Üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin.Biberleri de ızgaranın üzerine dizin ve her ikisini de daha önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kabukları siyahlaşıp kabarana kadar 15-20 pişirin. Çıkarıp bir kabın içine aktarın ve kabuklarının daha kolay soyulması için kabın kapağını kapatarak ısısını muhafaza etmesini sağlayın.5 dakika bu şekilde beklettikten sonra kabuklarını soyun ve biberlerin çekirdeklerini çıkarın.Blenderın içerisine aktarın. Güzelce çekin.İçerisine azar azar zeytinyağı ilave edin. Kıvamı dilediğiniz kıvama geldiğinde zeytinyağı ilave etmeyi bırakın.İçine taze kekiğin yapraklarını, baharatları, rendelenmiş eski kaşarı, ceviz içini ilave edip bir kez daha çekin.Son olarak tadına bakın ve tuzu ilave edin.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
pNrgFe.jpg

Yumurtalı Kahvaltılık Muffin

m160112_a8df6.jpg

120 gr jambon
1/2 SB taze soğan
1 SB kaşar peyniri
1,25 SB un
1 TK kabartma tozu
1/4TK karbonat
1/2 SB süt+ 1/2 TK limon suyu (karıştırıp 10 dk bekletin)
1/2 TK tuz
5 TK yoğurt
3 YK erimiş tereyağı
5 yumurta

m160112_fceb4.jpg

Yumurtalardan 4’ünü haşlayın ve 1 YK tereyağını üzerine sürmek için ayırın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kuru malzemeleri karıştırın. Kalan sıvı malzemeleri de karıştırıp içerisine kaşar, jambon ve taze soğanı ekleyin. Sonrasında kuru malzemelerle birleştirin. Muffin kalıplarına biraz harç koyup haşlanmış yumurtaları içerisine koyun ve üzerini harç ile tamamlayın. Üzerine tereyağı sürüp 20 dk pişirin.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Rgn0VV.jpg

Kahvaltılık Patates Pizza

m160112_a8df6.jpg

  • 1 tane patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 domates
  • Sucuk
  • Zeytin
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe göre baharatlar

m160112_fceb4.jpg

Tavaya sıvı yağ koyulur ince ince yuvarlak şekilde doğradığımız patatesler tavaya sıralanır. Kapağı kapatılır ve 10-15 dk yumuşaması beklenir. Çatalla kontrol edelim yumuşadığını farkettiğimizde üzerine ayrı bir kapta çırptığımız iki yumurta, tuz, karabiber karışımını her tarafına gelecek şekilde dökelim. Onun üzerine de küçük küçük doğradığımız domates, zeytin, sucuk serpiştirelim. En son olarak da rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Kapağını yarım kapatalım. Kaşarlar eriyince servis tabağına alıp servis edebiliriz.

m160112_d2c69.gif
 
Üyelik Tarihi
25 Nis 2018
Konular
0
Mesajlar
104
MFC Puanı
20
Rgn0VV.jpg

Kahvaltılık Patates Pizza

m160112_a8df6.jpg

  • 1 tane patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 domates
  • Sucuk
  • Zeytin
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe göre baharatlar

m160112_fceb4.jpg

Tavaya sıvı yağ koyulur ince ince yuvarlak şekilde doğradığımız patatesler tavaya sıralanır. Kapağı kapatılır ve 10-15 dk yumuşaması beklenir. Çatalla kontrol edelim yumuşadığını farkettiğimizde üzerine ayrı bir kapta çırptığımız iki yumurta, tuz, karabiber karışımını her tarafına gelecek şekilde dökelim. Onun üzerine de küçük küçük doğradığımız domates, zeytin, sucuk serpiştirelim. En son olarak da rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Kapağını yarım kapatalım. Kaşarlar eriyince servis tabağına alıp servis edebiliriz.

m160112_d2c69.gif
tabanına patates rendeleyip yapıyorum ben bunu öyle de güzel oluyor :)
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Kahvaltılık Şipşak Börek Omlet
lWnlQb.jpg


m160112_a8df6.jpg

3 yumurta
Yarım su bardağı beyaz peynir rendesi
2, 5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı pulbiber
Bir tutam maydanoz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı süt
1 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Öncelikle beyaz peyniri ve patatesi rendeleyelim. Üzerine un, kabartma tozu, pulbiber, süt ve maydanozu ekleyip karıştıralım. Daha sonra yumurtaları kırıp hepsini karıştıralım. Tavaya tereyağını koyup ocağa alalım. Tereyağı eriyince karışımı tavaya döküp eşit bir şekilde yayalım. orta ateşte altı kızardıktan sonra diğer tarafını çevirip kızarana kadar pişirelim. Omletimiz hazır.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Kahvaltılık Çifte Peynirli Kek
voq0lj.jpg


m160112_a8df6.jpg

* 3 tane yumurta
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 100 gr ezilmiş beyaz peynir
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 3 dal taze soğan (ince kıyılmış)
* istediğiniz kadar maydanoz (ince kıyılmış)
* Üzeri için labne peyniri

m160112_fceb4.jpg

1. Yumurtaları milserle çırpın. Yoğurdu katıp tekrar çırpın.
2. Peyniri ve sıvıyağı ekleyip yine çırpın.
3. Maydanoz ve soğanları ekleyip tekrar çırpın.
4. Unu ve kabartma tozunu karıştırın hamura katın karıştırın.
5. Küçük muffin kaplarına hamuru paylaştırın. Yarıdan biraz fazla doldurun kek fazla kabardığı için taşmasın.
6. 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarın ters çevirip üzerini sıkma torbasına doldurduğunuz labne peyniri ile süsleyin.

Not:
1. 8-10 muffin arası çıkıyor.
2. Yoğurdunuz fazla suluysa unun miktarını biraz artırın.
3. Tek kalıpta da pişirebilirsiniz labne birazda görsellik için olduğunda kullanılmayabilir.

m160112_d2c69.gif
 
Üst