• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kardeş Sevgisi Hakkında Kompozisyon

mum

Özel Üye
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
2,214
Mesajlar
2,424
MFC Puanı
1,030
Aile birliği içerisinde anne ve babayla birlikte en kutsal birlikteliklerden birisi de kardeştir. Kardeş, bir abi – abla için sahiplenme, koruma ve sevgi duygularının artması anlamına gelmektedir. Bir bireyin kardeşine olan bakışı ve sevgisi çoğu zaman anne ve babasına olan ilgisinin ötesine geçecektir. Bunun temel nedeni anne ve babaya sunulamayan korumacı yaklaşımın kardeşe sunulabilmesidir.

Özellikle birbirine yakın yaşlarda olan bireylerde, kardeşler arasında sıcak bir bağ ve farklı bir iletişim bulunmaktadır. Hem zor zamanlarında yanında olan hem de bütün duygularını birlikte paylaşan kardeşler için, onlara zarar verebilecek, onları yıkacak herhangi bir şey bulunmamaktadır. Bu bakımdan kardeşe olan sevgiyi ifade edebilecek kelimeleri sınırlandırmak mümkün değildir.



Kardeş Sevgisi ve Önemi
Kuşaklar arasında birlikteliği sağlayan, dayanışma, sevinç ve üzüntülerde aynı duyguları paylaşma gibi konuları insana yaşattıran en önemli kavramlardan birisi kardeşliktir. Kardeşi olan insanlar her zaman ailesi ile daha yakın ilişkiler kurmuş ve yaşamı boyunca bir parçasını ailesiyle birlikte tutmuştur. Bir abi ya da abla için kardeş, yoğun duygular ve koruma içgüdüleri anlamına gelmektedir.

Bir kardeş açısından abi ya da abla sahibi olmaya baktığımızda istek ve arzularını yerine getirebilecek, aynı zamanda zor zamanlarında yardım isteyebileceği en önemli kişi olduğunu görebiliriz. Kültürümüze baktığımızda aile kavramının ne denli kutsal ve önemli olduğunu bu davranışın nesiller boyunca aktarıldığını görebiliriz.

Kardeş sevgisi ise her şeyin üstünde olan en zor zamanlarda dahi kişi için mutluluk kaynağı olarak görülen özel ve eşsiz bir duygudur. Ailenin birbirine olan yaklaşımı yanı sıra, kardeşlerin birbiri arasında kurduğu özel bağı yıkabilecek ya da dağıtacak hiçbir güç bulunmamaktadır. Bu bakımdan kardeş sevgisini en özel ve kutsal sevgilerden birisi olarak görebiliriz.

Maviyle Pembe
 
Üst