• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Karın bölgenizdeki yağlanmayı azaltacak beslenme önerileri

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Karın bölgenizdeki yağlanmayı azaltacak beslenme önerileri
fbPO4W.jpg

Düz bir karına sahip olmak için kendinizi aç bırakmanıza veya sonsuza kadar kalori saymanıza gerek yok. İşkence ve fedakarlık olmadan vücudunuzu şekillendirmenize yardımcı olacak bilimsel olarak kanıtlanmış bazı diyet ipuçlarını sizler için hazırladık…

1. Hindistan cevizi unundan yapılan hamur işlerini seçin

Diyete başlamanın en acı verici yanı muhtemelen simit, ekmek ve pastayı reddetmek zorunda kalmaktır. Ancak, karınlarımızı yastığa dönüştürebilen simitin kendisi değil, onun yaptığı un çeşididir. Hindistan cevizi unu, kinoa unu ve karabuğday unu gibi tahıl bazlı olmayan belirli un türleri vardır.

Hindistan cevizi unu, diğer yağlardan farklı şekilde metabolize olan yağ asitleri bakımından zengindir ve faydalarından biri de; açlığı ve iştahı azaltması, kan şekerini sabit tutması ve vücut yağlarının birikmesini engellemesidir. Kinoa unu ve karabuğday unu doymuş yağ içermez, bu da aşırı yemeyi kontrol etmeye ve sağlıklı sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.

2. Sarımsak belinizin en iyi arkadaşıdır

Sarımsak, romantik bir akşam yemeği öncesinde veya sırasında iyi bir fikir olmayabilir, ancak belinizde harikalar yaratabilir. Çok sayıda araştırma, diyetinize sarımsak eklemenin, düzgün pişirildiği sürece karnınızdaki yağlanmayı azaltabileceğini göstermektedir.

3. Zerdeçal yemeğinizi renklendirir ve formda kalmanıza yardımcı olur

Birçok tarifi lezzetlendiren zerdaçal, dünya mutfağında oldukça yaygın kullanılan bir baharat türüdür. Ancak bu kahverengi-turuncu pudra, kalori yakma ve artık sığamayacağınız o dar kot pantolonları fermuarlamanıza yardım etme konusunda sihirli bir etkiye sahiptir. Zerdeçalın vücut ağırlığını azalttığı ve aşırı kilolardan muzdarip kişilerin belini yeniden şekillendirdiği kanıtlanmıştır. Tavuğunuza veya çorbanıza ekleyin ve diyetisyenlerin onayladığı bir yemek yiyin.

4. Çiğ lahana yerine lahana turşusu seçin

Lahana turşusu yoğurttan daha fazla laktobakteri içerir. Birkaç günde bir bu fermente gıda, sindirim sistemindeki birçok kronik hastalığı önlemeye, kandaki glikoz seviyesini düşürmeye ve kilo birikimini önlemeye yardımcı olabilir. Üstelik, lahana turşusu bile akıl sağlığını iyileştirmek ve depresyon mücadeleye yardımcı olabilir. Bu değerli yiyeceğin tüm faydalarından yararlanmak için sirke içermeyen taze lahana turşusu seçmek önemlidir.

5. Makarna yerine shirataki noodle yiyin

Shirataki erişteleri, konjak lifi ve sudan oluşan bir Japon yemeğidir. Bu da onları yağsız ve diyet dostu yapar. Bu eriştelerin etkilerinden biri, hızlı bir tokluk hissine neden oldukları ve aynı zamanda kabızlığı önledikleri için aşırı yemeyi önlemektir. Araştırmalar, shirataki eriştelerinin vücut ağırlığını azaltmaya yardımcı olduğunu ve etkilerinin daha hızlı yara iyileşmesini teşvik edebileceğini kanıtladı. Shirataki eriştesi ile hem sağlıklı hem de lezzetli birçok tarif uygulayabilirsiniz.

6. Az yağlı işaretli ürünlerden uzak durun

Bir diyete başlarken muhtemelen yaptığımız ilk şey yediğimiz yağları azaltmaktır. Bu nedenle, süpermarketlerdeki yiyecekler üzerindeki az yağlı işaretler özellikle cazip ve umut verici görünebilir. Bununla birlikte, modifiye edilmiş yağlar ve daha fazla şeker içerdiklerinden normal yağlı yiyeceklerden daha da zararlıdırlar. Dahası, bir diyetteki yağları atmak, karbonhidratları atmak aslında işe yarayabilirken göbek yağınızın yerinde kalmasına neden olabilir.

7. Ayçiçek yağı tüketiminizi sınırlayın

Ayçiçek yağı, özellikle çok fazla kullanıldığında vücudumuza fazladan kilo eklemede büyük rolleri ile bilinen omega-6 yağ asitlerini içerir. Beslenme uzmanları, günlük yemek planınıza omega-3 ekleyerek omega-6 dengesini korumanızı önerir. Bu denge, ana yemekler için yağ olarak zeytinyağı ve minimum ayçiçek yağı kullanılarak korunur.


ALINTIDIR...
 
Üst