Malzemeler:
- 1 ufak boy karnıbahar
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı un
- 2 yumurta
- Yarım su bardağı rendelenmiş light kaşar (100 gr)
- Bir tutam doğranmış maydanoz
- Çeyrek su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
-Karnıbaharı ufak çiçekler haline getirip, buharda pişirin.
-Ufak ufak parçalara ayrılacak gibi kesin.
-Geniş bir kaseye, karnabaharları, unu, sarımsağı, yumurtaları, rendelenmiş peyniri, baharatları ve ince ince doğranmış maydanozu karıştırın.
-Kıvamı çok koyu ise, sıcak su ekleyerek, biraz inceltebilirsiniz.
-Orta ateş üzerine koyacağınız bir tavaya biraz sıvı yağ koyun.
-Tava iyice kızınca, karışımdan birer kaşık koyarak.
-Biraz kahverengileşinceye kadar pişirip, arkasını çevirin.
-Karnıbaharın boyuna göre değişse de, ortalama 24 adet karnıbahar mücveri elde edebilirsiniz.