• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kartal'a sorun

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Tecrübe farklı bir olay. Bakkalda, manavda, şarküteride, satılmıyor! 'Tecrübeli olmak' demek öncelikle yaptığın işte "hırslarından arınmak" demek.
Çok kızarsın veya çok sevinirsin ama duygularını bunlara kaptırırsan hata yaparsın.
Şimdi diyeceksiniz ki "Yahu kardeşim Fenerbahçe-Trabzon maçıyla bu yazdıklarının ne alakası var?"
Gazeteciler maçtan önceki haftada İsmail Kartal'a ve Ersun Yanal'a sorular sordular. Değişik, değişik cevaplar aldılar! İsmail Kartal'ın verdiği cevap enteresan; "Ersun hoca beni teknik direktör olarak tanımıyordu" dedi.
Ersun hocayı bilmem ama ben dün gece İsmail Kartal'ı teknik direktör olarak tanıdım.
Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'den ayrılmasına sebep olan en büyük etkenlerden biri Emenike'dir. Çünkü Emenike, Ersun Yanal için başkanı Aziz Yıldırım'a "Ben çok iyi çalışıyorum ama Ersun hoca beni çalışmamakla suçlayıp, oynatmıyor.
Bu durumda benim Fenerbahçe'de işim zor" diyor. Bunun üzerine Aziz Yıldırım, Ersun Yanal'ı çağırıp, "Futbolcular senden şikayet ediyorlar. Onlarla münasebetini iyi tut. Eğer tutamazsan seneye Fenerbahçe'de kalamazsın" diyor. Yani Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'den ayrılmasının sonunun başlangıcı bu olaydı!

İsmail hoca geç gördü!
Peki İsmail Kartal dün akşam ne yaptı? Emenike'yi Ersun Yanal'a karşı kullanmaya kalktı. "Hadi buyur, Yanal'ı parçala" dedi. Dedi de Emenike'nin Ersun'u parçalayacak hali yoktu.
Emenike ne zaman iş yapar? Sen, Trabzon'la Trabzon'da oynarsan iş yapar. Peki Trabzon ile İstanbul'da oynarsan Emenike'nin yerine kimler iş yapar? Tabii ki Sow ile Webo! Ama malesef İsmail Kartal bunu gördüğünde maç zaten bitmişti!
Trabzonspor arkada oyunu daralttı.
Çok da fazla çıkmadılar. Aslında "çıkmadılar" kelimesinden ziyade "Fenerbahçe onları çıkarmadı" cümlesi daha doğru olur.
Trabzonspor takım olarak defansa dayalı, tek yönlü bir maç oynadı.
Ama forvette iş yapamadılar.
Cardozo'ya "top tutmadı" diye kızabilirsiniz! "Cardozo ilerde top tutmadı, oyunu soğutamadı" diye kızabilirsiniz. Ama Cardozo'ya da topu tutacak pas atmalıydınız!
Fenerbahçe, Trabzon'a göre daha iyi oynadı. Ama onlar da Trabzon defansını göbekten delmeye kalktılar.
Kenarlara fazla inemediler.
Ama inselerdi bile orada Emenike değil Webo veya Sow olmalıydı.
Trabzon için bu maçtan puan almak avantaj. Ama Fenerbahçe için dünkü skor büyük bir dezavantaj. Çünkü böyle bir Trabzon'u yenemiyorsan ne yapacaksın?
Maçın hakemi Bülent Yıldırım futbolculardan daha az hata yaptı. Mesela 1. dakikada Kuyt'a sarı kart göstermedi, arkadan çekmeye...
Ama 29. dakikada Erkan'a aynı pozisyonda sarı kartını gösterdi. 63. dakikada Caner ile Trabzonlu oyuncu kafaya çıkmaya kalktılar. Son anda Caner çıkmaktan vazgeçti. Trabzonlu yükselip Caner'in üzerine düştü. Zaten bu pozisyonda Caner, Trabzonlu oyuncuyu taciz etti. Ama hakemin verdiği karar Caner'in lehine faul...
Aksine olmalıydı.

Diego'ya penaltı yok
En fazla tartışılacak pozisyonlardan biri de Diego'nun ki zannediyorum.
Bu pozisyonda benim net kararım; penaltı değil.
Aynı Bülent Yıldırım, Mehmet Ekiciye hakemi aldatmakdan dolayı sarı kart gösterdi. Çok doğru ve derslik bir karar. Futbolcu sahanın neresinde olursa olsun hakemlerin böyle pozisyonlarda artistik yapanları cezalandırması gerekir. "Peki maç kimin hakkı?" derseniz; çok net 'Fenerbahçe' derim. "eki neden kazanamadı?" derseniz?Cevabı 'Kartal'a sorun' derim.

Bülent Yıldırım maça rahat çıktı
Maçtan önce, maçtan fazla hakem konuşuldu. Ama insanlar şunu görmüyorlar; eğer Bülent Yıldırım hâlâ FIFA hakemi olsaydı dün gece bu Bülent Yıldırım'ı seyredemezdiniz!
Neden; çünkü o zaman Bülent Yıldırım'ın kaybedecek şeyleri vardı veya olacaktı.
Ama Bülent Yıldırım artık diyor ki "Ben bundan sonra gördüğümü çalarım. Çalmaya çalışırım. Nasıl olsa FIFA hakemi değilim. Kimseyi de sallamam!"
Hakem Bülent Yıldırım'ın Caner'i karşılaşmanın sonunda niye attığını anlayamadık. Anlayamayız da... Herhalde ya yardımcı ya da 4. hakemden kulağına bilgi geldi; o da o bilgiler ışığında Caner'e kırmızı kartı gösterdi.
 
Üst