• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Katmer Tarifi ( 4198 Kcal )

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
katmer-tarifi.jpg

Malzemeler
250 Gr Tereyağı
1 Tatlı kaşığı Tuz
4 Su bardağı Un
Kararında Su

Hazırlanışı
Hamuru için: Un ve tuzu derin bir yoğurma kabına koyup karıştırın. Suyu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 30-40 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamuru eşit büyüklükte yumurta kadar bezelere ayırın. Bezeleri hazır yufka kalınlığında ve büyüklüğünde açın. (En az 40 santim çapında olmalı)

Diğer taraftan, yağı bir tavada eritip ocaktan alın.

Ilık hale gelen yağı yufkaların üzerine kaşıkla gezdirerek paylaştırın.

Yufkaları ikiye katlayıp yarımay haline getirin ve tekrar yağladıktan sonra uzun kenarlarından başlayarak rulo yapın. Sonra da bu ruloları kendi eksenleri etrafında çevirip kıvırarak gül şekli (salyangoz gibi) verin. Böylece gül şeklinde yuvarlak hamurlar elde etmiş olacaksınız. Hamurları buzdolabında 30-40 dakika kadar bekletip çıkarın.

Hamurları merdane yardımıyla yarım santim kalığında ve 20 santim çapında tekrar açın.

Teflon tavayı orta ısılı ateşte kızdırın. Açtığınız katmerleri yağsız tavada ve kısık ateşte, önlü arkalı pişirin. Yanında herhangi bir kahvaltılık malzemeyle birlikte sıcak sıcak servise sunun.
 
Üst