- Üyelik Tarihi
- 22 May 2019
- Konular
- 2,801
- Mesajlar
- 9,706
- MFC Puanı
- 60,560
Kayısılı Pilav Tarifi'nin Malzemeleri:
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz
Kayısılı Pilav Tarifi'nin Yapılışı:
Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın.Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin.Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün.Pilav pişince ateşten indirin.Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.
2 Su Bardağı Çilav (kokulu bir pirinç türü)
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
200 gr Kuru Kayısı
1 Tatlı Kaşığı Safran, Tuz
Kayısılı Pilav Tarifi'nin Yapılışı:
Safranı et suyu kaynarken ilave ederek ateşi kapatın.Çilavı bir saat süreyle soğuk suda beklettikten sonra tereyağında kavurun ve safranlı et suyu ile tuzunu ekleyin.Diğer tarafta kayısıları küp şeklinde doğrayıp 5-6 dakika haşladıktan sonra süzün.Pilav pişince ateşten indirin.Kayısıları ekleyerek karıştırın ve demlenmeye bırakın.