Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kayseri Yağlaması Tarifi

Satürn

Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    41,214
  • MFC Puanı
    12,914
  • MFC Seviyesi

Malzemeler
3 bardak un
1/2 paket maya
Tuz
1/2 kg kıyma
1 büyük soğan, yemeklik doğranmış
2 kaşık salça ya da 1 1/2 bardak domates sosu
1/2 bardak kaynamış su
Kırmızı pıl biber
Karabiber
1/2 bardak kıyılmış maydanoz

Yapılışı
Un, maya ve biraz tuz ile, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Üzerini örtüp kabarmaya bırakıyoruz.
İçi için, soğanı kavurup kıymayı ve salçayı / domates sosunu da ekleyip güzelce kavuruyoruz.
Kavurma kısmını aceleye getirmiyoruz, yoksa sonuç tatmin edici olmaz, biraz sabır.

Kaynamş suyu, tuzu, baharatları ve maydanozu da sonlara doğru ilave ediyoruz. 1-2 taşım kaynatıp, hafifçe sulu olacak şekilde bırakıyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, unlanmış masada güzel daireler açıyoruz.
Büyükçe bir tabak boylarında ve 1-2 mm gibi bir kalınlıkta olmalı dairelerimiz. Dairelerimizi yağsız teflonda pişirip (kupkuru olmasınlar, dikkat), servis tabağına bir daire, üzerine sos, bir daire, üzerine sos şeklinde kat kat yerleştiriyoruz. Üzerine de sarmısaklı yoğurt olursa ritüel tamamlanıyor.

-Alinti
 
Üst Alt