• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kayseri Yağlaması Tarifi

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Malzemeler
3 bardak un
1/2 paket maya
Tuz
1/2 kg kıyma
1 büyük soğan, yemeklik doğranmış
2 kaşık salça ya da 1 1/2 bardak domates sosu
1/2 bardak kaynamış su
Kırmızı pıl biber
Karabiber
1/2 bardak kıyılmış maydanoz

Yapılışı
Un, maya ve biraz tuz ile, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Üzerini örtüp kabarmaya bırakıyoruz.
İçi için, soğanı kavurup kıymayı ve salçayı / domates sosunu da ekleyip güzelce kavuruyoruz.
Kavurma kısmını aceleye getirmiyoruz, yoksa sonuç tatmin edici olmaz, biraz sabır.

Kaynamş suyu, tuzu, baharatları ve maydanozu da sonlara doğru ilave ediyoruz. 1-2 taşım kaynatıp, hafifçe sulu olacak şekilde bırakıyoruz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, unlanmış masada güzel daireler açıyoruz.
Büyükçe bir tabak boylarında ve 1-2 mm gibi bir kalınlıkta olmalı dairelerimiz. Dairelerimizi yağsız teflonda pişirip (kupkuru olmasınlar, dikkat), servis tabağına bir daire, üzerine sos, bir daire, üzerine sos şeklinde kat kat yerleştiriyoruz. Üzerine de sarmısaklı yoğurt olursa ritüel tamamlanıyor.

-Alinti
 
Üst