• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Keledoş tarifi

Nur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Konular
397
Mesajlar
4,358
MFC Puanı
40,960
5ff5abb90f254420dc4c4c0c.jpgKeledoş genellikle Van mutfağına ait olarak bilinen tescilli bir lezzet. Ancak sadece Van’da değil Ağrı’da da çok sevilerek tüketiliyor. Akpancar adı verilen özel bir ot ve kurut adı verilen kurutulmuş yoğurtla yapılan keledoş için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Ocakta
4 - 6 Kişilik
30-60 dk

Yapımı için malzemeler
Kavurma eti
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 avuç akpancar
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı kurut
Keledoş tarifi Nasıl yapılır?

Nohut ve buğdayı bir tencerede haşlanmaya bırakın.
Nohutların yumuşamasına yakın içine yeşil mercimeği ekleyin.
Mercimekler de pişince içine akpancar otunu ve kavurmayı ekleyin.
10-15 dakika kaynattıktan sonra ezdiğiniz kurutu da ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın.
Üzerine tereyağını ekleyin.
Yağ eriyince sıcak servis edin. Afiyet olsun…
 

Sindy

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
3 Ocak 2010
Konular
1,472
Mesajlar
12,072
MFC Puanı
116,640
Van yöresine ait değişik bir tarif .)
 
  • Beğen
Tepkiler: Nur
Üst