• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kendi silahı ile av oldu

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Teyze çocukları olan ve sabıkaları bulunan iki zanlıdan birinin konvoyu takip ettiği, diğerinin ormanlık alanda yattığı pusudan ateş açtığının belirlendiği kaydedildi

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse Sürmene'de düzenlenen ve sürücü Ufuk Kıran'ın başından yaralandığı silahlı saldırının arkasındaki sır perdesi giderek kalkıyor. Emniyet güçleri, dehşet veren olayın zanlısı olarak Emre A. (27) ve Nihat S. (38) isimli iki kuzeni dün sabah erken saatlerde kıskıvrak yakalayıp gözaltına aldı.

FENER SAYFASINI BEĞENMİŞ
Teyze çocukları oldukları öğrenilen zanlılardan Emre A.'nın, konvoyu Rize'den itibaren takip edip sürekli Nihat S.'ye bilgi aktardığı, olay yerindeki ormanlık alanda pusuya yatan Nihat S.'nin ise tetiği çektiğinin ortaya çıktığı vurgulandı. Konvoyu takip ettiği ortaya çıkan Emre A.'nın, olaydan sonra otobüsün ve Fenerbahçeli futbolcuların görüntülerini çekip, Facebook'ta paylaştığı, Nihat S.'nin ise hedef şaşırtmak için Fenerbahçe sayfasını beğendiği belirlendi. Olayla ilgili 2 kişi daha aranırken, ilk sorgularında kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen iki zanlının da sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.

50 KİŞİLİK UZMAN EKİP KURULDU
Peki polis zanlılara nasıl ulaştı? Olayla ilgili Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkan Yardımcısı Emrullah Gölcük ve Asayiş Daire Başkanlığı tarafından 50 kişilik bir ekip oluşturuldu. Çevrede yapılan aramada otobüse 100 metre mesafeden ateş edildiği belirlenirken, olayda kullanılan av tüfeği de 300 metre uzaklıkta dere yatağında bulundu. Öncelikle 3 kişi ifadesine başvurulmak üzere çağrıldı ancak bu kişiler daha sonra serbest bırakıldı. Tüfekten parmak izi alındı. Ekipler soruşturmayı daha da derinleştirdi. Terörle mücadele, organize suçlar, istihbarat ve asayiş şube ekiplerinden oluşan 50 kişilik uzman bir ekip önceki gece Sürmene'ye giderek kriz masası oluşturdu.

UYUŞTURUCUDAN SABIKALI
Ekip, zanlılara ulaşmak için olayda kullanılan av tüfeğinden yola çıkarak, avcı olabileceklerini değerlendirdi ve Youtube'de Sürmene'deki domuz avı görüntülerini detaylı şekilde inceledi. Polis, bu görüntülerde zanlılardan Nihat S.'nin olayda kullanılan silahla av yaptığını belirledi. Sürmene-Trabzon arasında dolmuş şoförlüğü yapan ve profesyonel avcı olan Nihat S.'nin uyuşturucu bulundurmaktan, Emre A'nın ise bir otobüs firmasında muavinlik yaptığı ve sigara kaçakçılığından sabıkasının olduğu öğrenildi. Nihat S.'nin evinde yapılan aramada bir kavanoz esrar, hint keneviri tohumu ve bir tüfek ile bulundurma ruhsatlı tabanca bulundu.

KULLANILMIŞ MI BİLEMEM
Olayın şüphelilerden Emre A.'nın işvereni İbrahim Yıldız, "Emre öyle bir çocuk değil, yapacağına ihtimal vermiyorum. Benim muavinim, yanımda çalışan çocuk. Olayın ardından kendisiyle görüştük. Rize'ye gidecekti o gün. Ben Emre'nin yaptığına ihtimal vermiyorum. Ben her türlü kefilim. Çünkü çocuk bir sineği dahi incitemez. Yürümekten aciz bir çocuk. Çocuk kavga olsa kaçar. Gider, ben kavga ederim. O ağlar sızlar. Kullanılmış olma ihtimalini Allah bilir" dedi. Emre Altıntaş'ın annesi Hacire Altıntaş da, "Oğlum maç seyretmez, maça bile gitmez. Suçsuz insanları buralara getirmesinler" dedi.

GÜÇLÜ DELİLLER VAR
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz yaptığı açıklamada, eldeki delil ve bulguların, yakalanan 2 kişiyi doğruladığın açıkladı. Vali Öz, "Bulgular bu 2 kişiden birinin kendi aracıyla Rize'den konvoyla beraber geldiğini gösteriyor. Bir kişi de silahlı saldırıyı gerçekleştirdi. Deliller, bulgular, olay yerindeki araç, plaka ve diğer ilk emareler bu iki kişiyi doğruluyor.

Kesin konuşmam
İnşallah bu iki kişiyle beraber, olayın adli boyutu aydınlatılmış olacak ve bunların ifadesine göre olayın oluş şekli, başlangıcı ve sonucunda farklı unsurlar varsa önümüzdeki süreçte adli tahkikatla beraber sonuçlandırılacaktır" dedi. Gazetecilerin terör saldırısı olup, olmadığı yönündeki sorusu üzerine Vali Öz, "Biz ilk günden itibaren, özellikle av tüfeğiyle ateş edilmesinden ve av tüfeğinin bulunmasından itibaren olayın yerel bir olay olduğu konusunda kanaatimizin ağırlıklı olduğunu belirtmiştik. Şüphelilerin durumu da bunu doğruluyor. Ancak yine de adli süreç tamamlanmadan, bu kişilerin bağlantıları ve diğer olaylar sonuçlanmadan kesin konuşmak için erken" ifadesini kullandı

SÜRMENE'YE YIKACAKLAR
Zanlılardan Nihat S.'nin ağabeyi Nevzat S., kardeşinin minibüsçülük yaptığını anlatarak, "Teyzemin oğlu Emre de otobüsçülük yapıyor. Her gün o güzergahtan gelir giderler. O saatte olay yerinden araba geçmiş. Nedir yani bu? Neymiş, bu plaka buradan geçti. Geliyorlar, bunu Sürmene'den birilerine mal etmeye çalışıyorlar "dedi.
 
Üst