Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı beyaz un
Alabildiği kadar kepekli un
Hazırlanışı:
Çukur bir kabın içinde ılık suhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif yaş maya ve toz şeker parmak uçlarıyla maya eriyene kadar karıştırılır. Üzerine ılık süthttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif sıvı yağ ve tuz eklenirhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif karıştırılır. Daha sonra elenmiş beyaz un ve ele yapışmayan kıvam alana kadar elenmemiş kepekli un katılır. İçinde gözenek kalmayana dek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif1 saat ılık ortamda dinlendirilir. Süre sonunda hamur tekrar yoğrulur ekmek şekli verilir. Ilık ortamda yarım saat daha bekletilir. Üzerine yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı un karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı beyaz un
Alabildiği kadar kepekli un
Hazırlanışı:
Çukur bir kabın içinde ılık suhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif yaş maya ve toz şeker parmak uçlarıyla maya eriyene kadar karıştırılır. Üzerine ılık süthttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif sıvı yağ ve tuz eklenirhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif karıştırılır. Daha sonra elenmiş beyaz un ve ele yapışmayan kıvam alana kadar elenmemiş kepekli un katılır. İçinde gözenek kalmayana dek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılırhttp://www.duslerforum.org/images/smilies/virgulll.gif1 saat ılık ortamda dinlendirilir. Süre sonunda hamur tekrar yoğrulur ekmek şekli verilir. Ilık ortamda yarım saat daha bekletilir. Üzerine yarım çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı un karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.