• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kıllor tarifi

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Kıllor tarifi


Adıyaman yöresine özgü bir hamur işi olan kıllor, geleneksel olarak bayramlarda ev halkına ve misafirlere ikram ediliyor. İsteğe göre tatlı ve tuzlu yapılabilen bu lezzetli hamur kızartması, uygun koşullarda saklandığında uzun süre tazeliğini koruyabiliyor. Aynı zamanda tam buğday unuyla yağı azaltılarak yapıldığında diyet yapanlar için sağlıklı bir çöreğe dönüşebilir. İşte tadı damağınızda kalacak bu leziz tarifin malzemeleri ve yapım aşamaları...
  • pisirme-teknikleri.png

    Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Yapımı için malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı rezene
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
Kıllor tarifi Nasıl yapılır?
Un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.
Azar azar un ilave ederek sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Hamuru oklava yardımıyla orta boy bir tava büyüklüğünde açın.
Yapışmaz yüzeyli tavayı öncelikle ocakta ısıtın.
Açmış olduğunuz taplamaların her iki tarafını pişirin.
Temiz bir sofra bezinin üzerine alın.
Pişen hamurları soğuduktan sonra hava almayan bir saklama kabına aktarırsanız uzun süre muhafaza edilebilir.

Afiyet olsun...
 
Üst