• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kim Kabala Çalışabilir

Üyelik Tarihi
4 Ara 2012
Konular
1,535
Mesajlar
2,342
MFC Puanı
300
Kim Kabala Çalışabilir?

Her ne zaman Kabala tartışması olsa, söylemler şöyle yorumlar ortaya atar: Kabala çalışarak, bir kişi çıldırabilir; Kabalayı 40 yaşından sonra çalışmak güvenlidir; kişi çalışmasına koyulmadan önce evli olmalı ve en az üç çocuğa sahip olmalıdır; Kadınların Kabala çalışması yasaktır vs. vs.


Kabala herkese açıktır. Maneviyata erişmek için, kendini gerçekten ıslah etmek isteyen kişiler içindir. İhtiyaç, kendini ıslah etme şeklindeki ruhun dürtüsünden gelir. Bu, kişinin gerçekten de Kabala çalışmaya hazır olup olmadığına karar vermeksinin yegane testidir, gerçekten de. Bu arzu, hakiki olmalı ve dış baskıya maruz kalmamalı, zira sadece kişinin kendisi kendi gerçek arzusunu keşfedebilir.


Büyük Kabalist Ari kendi neslinden ileriye doğru Kabala’nın erkekleri, kadınları, çocukları ve Kabala çalışabilecek ve çalışması gereken herkesi hedeflediğini yazmıştır. Bizim neslimizin en büyük Kabalisti Yehuda Aşlag, Baal HaSulam bu nesil için yeni bir çalışma metodu bırakmıştır. Bu yöntem, Kabala çalışmaya girişmek isteyen herkes için uygundur.


Kişi artık maddi ödüllerden tatmin olmadığı zaman Kabala’ya giden yolunu bulur ve yapacağı çalışmanın cevaplar, izahatlar ve yeni fırsatlar sağlayacağını umar. Kendi mevcudiyeti ile alakalı olan önemli sorulara artık bu dünyada cevap bulamaz. Hiç olmadığından daha sıklıkla, cevap bulma ümidi bilişsel bile olmaz, sadece bir ilgi duyar ve onun gerekli olduğunu hisseder.


Böylesi bir kişi bu tarz sorulara sahiptir: Kimim ben? Neden doğdum? Nereden geldim? Nereye gidiyorum? Bu dünyada neden varım? Daha önceden burada mıydım? Tekrar ortaya çıkacak mıyım? Bu dünyada neden bu kadar çok acı var? Bunlardan bir şekilde sakınalabilinirmi? Nasıl akıl hazzını, aklın bütünlüğünü ve akıl huzurunu elde edebilirim? Bilinçsiz olarak, hisseder ki bu sorulara verilecek cevapları sadece ve sadece bu dünya aleminin ötesinde bulunabilinir.


Bu sorulara verilecek yegane cevap üst dünyaları bilmek ve onları hissetmektir ve bunu gerçekleştirmenin yolu da Kabala vasıtası ile mümkündür. Kabala’nın Hikmeti vasıtası ile, insan bütün hissiyatı ile üst dünyalara girer. Kişinin bu dünyadaki mevcudiyeti ile ilgili olan gerçeklerin tamamını sağlayan dünyalardır bunlar. Kişi, hayatının kontrolünü ele alır ve bu yöntemle hala bu dünyada iken amacına erişir: Huzur, haz ve bütünlük.


ON SEFİROT’UN ÇALIŞILMASI’NA GİRİŞ


Kitabında şu yazılıdır: “Eğer kalbimizi sadece bir tane ünlü sorunun cevabına sevk edersek, eminim ki bütün sorular ve şüpheler ufuktan kaybolacaktır ve onların gittiklerini hissedeceğiz. Ve bu küçük önemsiz soru ise şudur; Hayatımızın anlamı nedir?


Bu sorudan dolayı, Kabala çalışmasının çekim gücüne kapılan herhangi bir kişinin Kabala çalışması kabul edilir. Ciddi bir çalışma içine giren bir kişi bu soruyu hisseder ve kendisine sürekli şu soruyu sorar: “Hayatımızın anlamı nedir?” İşte bu soru, onu cevapları arama ve onları bulmaya iten şeydir.


İnsanlar çabuk ve hızlı tedaviler isterler. Kabala ile alakalı olan büyü, meditasyon ve tedavileri öğrenmek isterler. Esasında, bu kişiler üst dünyaların açığa çıkarılmasına veya manevi alemlere erişme yöntemlerini öğrenmeye ilgi duymazlar. Bu, Kabala çalışmaya neden olan gerçek bir arzu olarak nitelendirilemez.


Doğru vakit ortaya çıktığında ve ihtiyaç var olduğunda, kişi bir çalışma biçimi arayacak ve doğru olan çalışma biçimini bulana kadar tatmin olmayacaktır. Üst dünyaları hissetmek ve keşfetmek için kalbinde oluşan gerçek arzu kendisini Kabala yöntemine yöneltir.


alıntı
 

mayahanım

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
26 Şub 2013
Konular
43
Mesajlar
273
MFC Puanı
80
yaşadığınız dünyada kendi kendinizi kontrol edebilmeyi, pasif bir yaşam formundan aktifliğe geçişi, hayatınızı yönlendirebilmeyi, iç huzurunuzu sağlar. karma'ya benzetilebilir ancak ondan çok dah akarmaşık ve mantıklıdır. ve en önemlisi, sizi tüm egolarınızdan tüm arzularınızdan arındırır. yani kolay değil elbette, uzun yıllar sonra bunun kontrolünü sağlayabiliyormuşsunuz, ancak daha ilk günden itibaren kafanızda soru işraeti olmuş birçok konuyu açıklığa kavuşturuyor. iyilik ve kötülük kavramlarını daha net ayırt edebiliyor, üstelik bunu tamamen kendiniz için yapıyorsunuz. kabala'nın gücü kitabından örnek vermek gerekirse, bir insan ortalıkta para görür ve bunu çalarsa, o zaman arzusuna yenik düşer ve tepkisel bir davranış içine girer. parayı görüp korkup kaçarsa hiçbir şey değişmez. parayı alıp kaçar ancak yarı yolda korkup geri bırakırsa tepkisellikten aktifliğe geçer. parayı kilitli bir çantaya koyup, yetkililere teslim eder, sonra da bulması için not bırakırsa en baştan beri aktif davranmıştır; kabalaya göre bu insan zaten proaktif bir yapıdadır bir şey değişmez; ancak!! parayı verdikten sonra ona ne kadar iyi biri olduğunu söyleyen egosuna tepki vermemelidir. diğer bir deyişle işin zor kısmının parayı iade etmek olmadığını, övülmeyi reddedip davranışını gizli tutmak olduğunu bilmelidir. kısacası egonuzdan tamamen arınıp, doğruyu yaşam biçimi kabul ediyorsunuz. tabi ayrıntısı var; ortada yakalamanız gereken bir ışık, kontrolünüz altında tutmanız gereken arzuyu temsil eden bir kap var.bunların yanı sıra yahudi misyonerliği de yer almaktadır,kabala'yı birinden dinlemeniz şart anlayailmek için,işte en korkulan bu yol,yahudi misyonerlerinin işine gelen en iyi yoldur.
 
Üyelik Tarihi
4 Ara 2012
Konular
1,535
Mesajlar
2,342
MFC Puanı
300
Dediklerinize katılıyorum.Kısaca tanımını yaparsak ;
Kabala, bu dünyadaki bir insana, Yaratan’ı ifşa eden metodun adıdır. Yaşamın amacını ve bu amaca ulaşmanın yolunu anlatır. Kabala, hayat boyu başımızdan geçen olaylara ışık tutar. Ayrıca, bu dünyadaki yaşam sona erdiğinde, ruha ne olduğunu da açıklar.
 

mayahanım

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
26 Şub 2013
Konular
43
Mesajlar
273
MFC Puanı
80
genellikle bu akımın hz. ibrahim zamanına dayandığı ve kabalacı akım müslüman düşüncesine tesir etmek istediğini bilinmektedir. tassavuf odaklarına kabalacı odaklardan sızmalar olmuştur ve amaçları dejenerasyondur. kabalayı ayrı sınıflandırmalı çünkü; hedefleri sadece kendilerinin hakim olduğu ve kendilerinden olmayanları köleleştirerek yeni dünya düzeni kurmaktır.
, son yıllarda artan tanıtımı,ilgi çekmeyi başarmıştır.
 
Üyelik Tarihi
4 Ara 2012
Konular
1,535
Mesajlar
2,342
MFC Puanı
300
Haklısın çoğu kişi kabalayı Hz. Adem, İbrahim veya Musa’ya indirilen ve emanet edilen bir öğreti olarak görür. Bazıları da kabalayı Mısır gizemlerinde arar. Tam bir gizem :)
 
Üst