• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kim Yahu Bu İstenmeyen Tüyler

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Kadınların yaşamları boyunca karşılarına çıkabilen en temel sorunlardan olan kıl ve tüyler, fazlasıyla can sıkabilen etkenlerin başında yer alırlar. Bir de aşırı tüylenme sorunu varsa, problem büyük demektir. Peki, kadınları bu denli etkileyen ve büyük hasarlar yaşatan tüylenmeler hangi etkenlerden dolayı oluşur ve bu etkenler ile mücadele aşamasında yapılabilecekler nelerdir? Gelin detaylara birlikte bakalım.

Aşırı tüylenme neden olur?

Genellikle aşırı tüylenme kandaki androjenlerin (erkeklik hormonları) artmasına bağlıdır. Androjenler erkeklerde daha yüksek düzeylerde olmak üzere, hem erkek hem de kadında bulunan hormonlardır. Androjenler ince, zayıf ve kısa olan tüylerin sert, uzun kıllara dönüşmesine neden olur.

Androjen düzeylerinin yükselmesine ve bunun sonucu olarak da tüylenmeye neden olan çeşitli durumlar vardır. Menopoz, genetik yapı, ilaç yan etkileri, yumurtalarda kist oluşturan Polikistik Over hastalığı, yumurtalık tümörleri, Adrenal (Böbreküstü Bezi) bozuklukları aşırı tüylenmeye sebep olan başlıca durumlardır.

Vücuttaki aşırı tüylenmenin nedeni, hormon testleriyle belirlenebilir. Yapılan hormon testleriyle kandaki androjen ve diğer hormonların seviyeleri ölçülür. Ayrıca ultrason incelemesi ve özel radyolojik incelemelerle de yumurtalık veya böbrek üstü bezlerindeki tümörler tespit edilebilir.

İstenmeyen tüylere karşı

Tüy dökücü kremler, ağda, tıraş gibi yöntemlerle geçici olarak bu tüylerden kurtulmak mümkündür. Epilasyon kalıcı sonuç veren yöntemlerden biridir. Evoria, hormon tedavisi görecek kişilerin epilasyonu bu tedaviye eklemesini öneriyor. Epilasyonu kendi kendine yapmanın en kolay yolu da epilasyon aletleridir.

Yüz, göğüs, karın kılları kozmetik bir problem olabilir

Adet kanamalarının başlamasıyla genç bir kızın vücudunda hormonlara bağlı ve kadına özgü değişiklikler olur. Sağlıklı bir hormonal yapı için beyindeki merkezler, yumurtalıklar, tiroid ve böbrek üstü bezlerinin uyum içinde çalışması gerekir.

Her kıl derinin altında folikül adı verilen kökten büyür ve kıl derinin üzerinde kalan kısmı alınsa da kökü durduğu sürece büyümeye devam eder. İnsan vücudunda doğduğunda yaklaşık 50 milyon kıl kökü bulunur. Erişkinlerde iki tip kıl vardır, bunlardan birincisi birçok kadının yüzünde, göğüslerinde ve sırtında bulunan ince, renksiz ve kısa olan kıllardır. İkinci tür ise hem kadın hem de erkeklerin başında, koltuk altında ve genital (cinsel) bölgelerinde bulunan sert uzun ve koyu renkli kıllardır. Ön kol (dirseklerin altı) ve bacakların dizden aşağısındaki kılların sayısı kişilerin hormonal durumundan bağımsızdır ve bu bölgelerde aşırı kıllanma hastalık değildir.

Yüz, göğüs, karın, sırt, kol ve bacakların üst kısmında uzun kalın ve sert tüylerin çıkması, kozmetik bir problemin yanında hormonal bir düzensizliği de gösterir. Bu tür sorunlar için; tüylerin azaltılması ve görünmemesini sağlayacak pek çok organik kozmetik ürün mevcuttur.


 
Üst