• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kirby'den Rus Büyükelçi Karlov suikasti sorusuna tepki

Sentinus

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Ağu 2013
Konular
3,490
Mesajlar
10,553
MFC Puanı
7,510
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’ye Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından“ABD veya koruduğu Gülen'in bir şekilde bunun parçası olduğu yönündeki iddialar hakkında endişeli misiniz? Buna hazır mısınız?” şeklinde bir soru yöneltildi. Kirby, olayla ilgili "ABD veya Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) suikastın arkasında olabileceği" yönündeki iddialara tepki göstererek "Henüz soruşturma bitmeden yapılacak erken bir değerlendirmenin kimseye
grey.gif
faydası olmaz" dedi.

"KİMSEYE FAYDASI OLMAZ"
Türkiye’deki iktidara her zaman destek verdiklerini dile getiren Kirby, ABD’nin bu tür suikast eylemleriyle alakası olabileceği yönündeki iddiaları reddetti.
"Bu tür iddiaları duyduğunu” belirten Kirby, olayın henüz çok yeni olduğunu söyledi. Kirby, “Şu anda bir soruşturma başladı. Henüz soruşturma bitmeden yapılacak erken bir değerlendirmenin kimseye faydası olmaz. Yoğunlaşmamız gerekiyor. Soruşturma sona erene kadar gereksiz yere buraya işaret edilmemeli” değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan Kirby, Rusya Büyükelçisine düzenlenen saldırının bir “terör saldırısı” olma ihtimalini göz ardı etmediklerini belirtti. Kirby, “Yetkililerin soruşturmayı tamamlamasını bekleyelim” dedi.
mynet
 
Üst