• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kişisel Saplantı

Üyelik Tarihi
4 Ara 2012
Konular
1,535
Mesajlar
2,342
MFC Puanı
300
Saplantılar kişiye sıkıntı veren ama engellenmeyen mantıksız olabilecek inatçı düşünceler dürtüler ya da imgelerdir. Gerçek yaşam koşullarının ürettiği kaygılardan ayrı tutulmalıdır. Söz konusu düşüncelerden kurtulmaya çalışma yalnızca bunaltı duyma biçiminde kalabilir zorlantılı davranış ve düşünüş törenleri biçimini kazanabilir. Kişi gerek saplantı gerek zorlantılarının kendi zihninin ürünü olduğunun mantıksızlığının farkındadır.

Rastlanan saplantılar kirlilik algısı (ellerim kirli tuvaletten pislik bulaşmıştır) yaptıklarından emin olamayış (kapıyı kilitledim mi ocak söndürüldü mü) zorlantılar ise el yıkama banyoda fazla kalma kapı aygaz kontrolleri tekrarlama hareketleri sayı sayma küfretme tekrar tekrar düzenleme belli sözcükleri düşünme. Bütün bunlar yaşanan kaygıyı azaltır ama yeniden kaygılanmayı engelleyememe saplantı ve zorlantılar yüzünden kişi etkinliklerini yetiştiremez. Hareketlerini etkileyebilir düşünce ve eylemler çok zamanını alır. Çoğunlukla bu törenlere sıkıca uymak zorunda hissedilir aksi halde bir felaket gelişebilecek gibi mantıksız bir korku duyulabilir.

KİŞİSEL SAPLANTI NOTLARI :

Şu hayatta en çok bir başkasına muhtaç olmaya katlanamıyorum.
Herşeyi kendim yapabilmek kimseye boyun eğmek zorunda olmamak istiyorum.
Keşke hiç hoşlanmadığım "insanoğlu"nun yardımına ihtiyacım olmadan yaşayabilseydim.

Tek başıma yetseydim yetişebilseydim .

 
Üst