• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kıskançlık En Güzel İlişkiyi Bile Bitiren Canavar

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Kıskançlık En Güzel İlişkiyi Bile Bitiren Canavar

Kıskançlık sanrısının ortaya çıktığı karakteristik durumen ünlü yazarların en büyük eserlerinin bazılarının temelini oluşturan “ebedi üçgen”’dir. Psikiyatride adını William Shakespeare ‘in oyunundan alan “Otello Sendromu”(Patolojik Kıskançlık)hastalık düzeyindeki kıskançlık olarak adlandırılmak için kullanılmaktadır. Esasında normal ve hastalıklı kıskançlık sınırı bile bulanıktır ve normal kıskançlık sergilediği söylenen kişilerde bilepatolojik kıskançlığın ruh durumu ve davranışları için tipik sayılan belirtiler ortaya çıkmaktadır. Kimi psikologlar kıskançlığın yoğun ve yıkıcı düzeyde olmamak kaydı ile ilişkilerin uzun süreli olmasında ve korunmasında katkıda bulunduğunu belirmektedir.

Kıskançlık nesnenin her şeyiyle tek sahibi olmak arzusudur. Bu yüzden başka insanların gösterdiği en ufak ilgi bile bir tehdit oluşturmaktadır.
Patolojik (anormal hastalıklı) Kıskançlığı olanlar ise cinsel eşinin sadakatsiz olduğu düşüncesine sahiptir. Önceleri hafif kıskançlık nöbetleri yaşın 40(kırk)’a gelmesi ile iyice belirgin hale gelir. Kişi sık sık eşinin kendisini aldattığı düşüncesi ile deliller aramaya başlar. Gömleklerinde kıllekeen sık aranan deliller arasında yer almaktadır. Hasta eşini sınamak ve aldattığı kişi ile yakalamak için çok yoğun bir uğraş içerisine girer. Bu kişiler sık sık kontrol ederle tekrar ederlersağlama yaparlar yani anlayacağınız hayatları kendilerini bunaltacak düzeyde kontrol ederek geçer. Portmantodaki paltoların sırası ezberlenirkendisine göre işaretler koyulur eğer paltoların sırası değişmiş yada koyduğu işaretin oynandığını görmüş ise bu olay ; eşinin kendisini aldattığı anlamına gelmesine yerde artar bile. Hastaların çoğu meni lekeleri için eşlerinin giysilerini gayri meşru aşkın işaretlerini bulmak üzere çarşafları kontrol eder ipucu olacak saçlar için elbiseleri inceden inceye denetler cepleri ararsürekli gözler ve izler. Eşten bir itiraf kopartmak için saatlerce onu sorgular. Hasta geçici olarak aldığı yanıtlardan ve açıklamalardan tatmin olsa bile daha sonra aynı sorgulama temasına tekrar döner. Bunun sonucunda çatışma ve kavgalar giderek artar bazen şiddet düzeyine ulaşır. Kıskançlığı dindirecek bir itiraf için sürekli baskı yapılır; ama eşi tarafında itirafta bulunulmuş olsa bile geçici bir rahatlamayı daha şiddetli bir suçlama hakaret ve öfke nöbeti takip eder.

Özellikle bu duruma alkol kötüye kullanımında sıkça rastlanıldığı gibi şartta değildir. Bu kişiler sık sık dava açarlar silah alırlar. İnsanlarla pek görüşmek istemezler.Göz iletişiminde fazla bulunmazlar. Güvensiz şüpheli ve geçiştirici cümlelerden hiç hoşlanmazlar. Bunu yapan seviyesiz güvensiz kişilerden hoşlanmazlar ve öfkelenirler. Sır vermeyi sevmezler. “Sırrını saklarsan kölendir söylersen efendin” yada “ üç kişi arasında sır saklayabilir ama ikisi ölmüş olması kaydıyla” gibi sözleri hayat ilkeleri haline getirirler ve bunu bazen fazlasıyla abartırlar. Herkese güvenmezler ki bu arada şu bulunduğumuz toplumumuzda da pek haksız sayılmazlar


 

Henna

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
1 Tem 2017
Konular
21
Mesajlar
1,062
MFC Puanı
90
insanı bi yerden sonra delirtir . hiç bu duruma düşmedim,asla kıskanmam . saglıgımı dusunuyorsam kıskanmam yani:D
 

Loony

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
16 Eyl 2014
Konular
305
Mesajlar
1,352
MFC Puanı
180
Hiç sevmem kıskançlığı :p
 

Henna

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
1 Tem 2017
Konular
21
Mesajlar
1,062
MFC Puanı
90
Hiç okumadım başlığa bakıp geçtim , teldeyim Zaten :D

Şimdi enişteee beyin yanında birisi olsaaaa sululuk yapsa kıskanmayacan mı :D
Eniste bey asla buna musade etmez, olduuki biri o Hataya dustu esimin ne sucu var, direk kadina saldırıya gecerim ben:s63:
 

Patron

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
28 Tem 2017
Konular
44
Mesajlar
310
MFC Puanı
10

Ben esimi arkadaslariyla tatile bile gonderen biriyim nediyosun dostum sen:D guven problemimiz yokki kiskanclim olsun, yoksa suan forumda olabilirmiydim:f31:

Bazı erkekler kadınlardan daha kıskanç oluyor genelde de kıskanmayalarda var Ne diyelim Allah mutluluğunuzu artırsın :)
 
Üst