• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kıyamete Kadar Yaşamak Mümkün!

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Kıyamete Kadar Yaşamak Mümkün!

Ebu Hureyre radıyallahu anh’dan rivayet edildiğine göre Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“İnsan ölünce üç ameli dışında bütün amellerinin sevabı kesilir: Sadaka-i cariye kendisinden istifade edilen ilim arkasından dua eden hayırlı evlât.” (Müslim Vasiyyet 14. Ayrıca bk. Ebu Dâvûd Vasâyâ 14; Tirmizî Ahkâm 36; Nesâî Vasâyâ 8)

Açıklama: Kıyamete kadar yaşamak isteyenler için çok büyük bir müjde bu… Allah Ebu Hureyre’den razı olsun ki bu hadisi- müjdeyi- bizlere ulaştırdı. Kalan ömrümüzün kaç yıl olduğunu bilmiyoruz… Kıyamet tarihine kadar geçecek sürede insanlar hayırlı ecirler kazanırken yerin iki metre altında boş boş oturmak çok acı… İşte bu büyük müjde insanın kıyamet saatine kadar ölmeme ihtimalini müjdeler…

Şimdi;

Et ve kemikten yaratılan ve bedeni hayra sürükleyen şey iradenin sahih bilgileri kullanmasıdır… Bu bilgiler vasıtasıyla beden hareket ederek sevaplar kazandırmış olur. Mesela; ezan okunur irademiz bilgiyi kullanarak bedenin yerinden kalkıp abdest alarak camiye gitmesini emreder. O beden kalkar ve emre itaat eder. Gün gelir bedenle bağlantımızı kesilir… Bedenimiz toprağa gömülürken yeni birer salih ameller işleyememiş oluruz… Bu tam anlamıyla büyük bir kayıptır…


İnsanın sevap kazanması için illa da bedene ihtiyacının olmadığını şahit oluyoruz… Bugün bir yol kenarında çeşme yaptıran bir insan o çeşme başında illa da kendi eliyle su vermesi gerekmez… Oracıktan ayrılır ve sanki bir eli her gelene su dolduruyormuş gibi sevap kazandırır…

Şimdi bu hadisimizdeki ölen insana sevap kazandıracak muslukların sıralamasına bir bakalım;

İnsan ölünce üç ameli dışında bütün amellerinin sevabı kesilir: 1- ‘SADAKA-İ CARİYE…’

Kişi bekârken bile bir fidan dikebilir çeşme yaptırabilir insanların hizmetine katıda bulunacak cüz’i miktarda maddi destek sağlayabilir. Ömrün her yaşında bu musluk açık tutulabilir. Ve en kolay amellerden biri… Devam edelim;

“İnsan ölünce üç ameli dışında bütün amellerinin sevabı kesilir: 2- ‘KENDİSİNDEN İSTİFADE EDİLEN İLİM…’

Öldükten sonra sağ defterimize sevap akışını sağlayacak bu 2. Musluk için biraz emek sarf edilmesi gerekir. Sahih akidenin öğrenilip islam’a davet edilmesi…

İslam’a davet eden bir insan hidayetine vesile olduğu bir kişinin tüm ibadetlerine de ortak olacaktır. Hele de o kişi de İslam’a davet edip yüzlerce insanın hidayetine sebep oluyorsa her gün yüzlerce kişinin günlük ibadetleri eksilmeksizin amel defterine yazılacaktır.

İlim musluğundan faydalanmak isteyenler ilme önem verip kitaplar yazabilirler kitaplar dağıtabilirler medreselere kitap bağışında bulunabilirler medrese açıp giderini üstlenebilirler… En garanti ve en etkili musluk Allah-u âlem bu olsa gerek… Devam edelim;

İnsan ölünce üç ameli dışında bütün amellerinin sevabı kesilir: 3- ‘ARKASINDAN DUA EDEN HAYIRLI EVLÂT.’

Bu 3. Musluğun açık tutulması için evlenilmesi gerekiyor. Evlilik de yetmez çocuk sahibi olunması gerekiyor. Çocuk sahibi de olmak yetmez o çocuğun İslam üzere yetiştirilmesi gerekiyor. İnsanın ölümünden sonra çocukların akidesini bozulmama garantisi olmayacağından dolayı bu 3. Musluk oldukça sıkıntılı…

Bu hadis Allah’ın kullarına ne kadar da merhametli olduğunu gösteren bir hadis… Ölümüyle kulunun amel defterini kapatmıyor. Hiçbir imtihanda bunu göremezsiniz. Kıyamete kadar sevapları toplamak isteyen ecir avcıları için harika bir haber bu…

Bu hadisi okuyan kişi şu an itibariyle kalan ömrünü ahirete yatırımda kullanmıyorsa ebedi bir mutluluğu risk altına aldığını hatırlatayım…












 

RebeLLiouS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Tem 2013
Konular
4,783
Mesajlar
25,880
MFC Puanı
17,280
Kıyameti Görenler Olucak Tabi Ki. . .
 
Üst