• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
20 Haz 2009
Konular
2,315
Mesajlar
4,689
MFC Puanı
1,680
Bu tip insan kategorisinin haftanin 5 gunu icinde bulundugum bir kisi olarak, goruslerimi sizinle kisa, öz ve net paylasacağim. Nisan ayina girdiğimiz şu günlerde, geyikli tayt, leopar desenli yelek ve kürklü çizme ile hayvanat bahcesinden firlamis gibi kampuste bir oraya bir buraya salinip duruyorlar cok sevgili tiki kizlarimiz. Anlamamak elde değil, bizi farkedin diye gozumuzun icine icine giriyorlar :islik:
 
Üyelik Tarihi
20 Haz 2009
Konular
2,315
Mesajlar
4,689
MFC Puanı
1,680
burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_2.jpg





Akrep Erkeği

İlişki özelliği
Her isteğinizi yapmaya gayret eder. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir şey var: Onu düş kırıklığına uğratırsanız
virgul.gif
sizi affetmesi için çok beklersiniz.

burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_3.jpg


Aslan Erkeği

İlişki özelliği
İlgili ve düşüncelidir. Doğru ilişkiyi bulduğunda bencillik maskesini düşürür ve gerçek yüzünü gösterir.

burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_4.jpg


Balık Erkeği
virgul.gif


İlişki özelliği

Romantik ve düşünceli Balık erkeği eve hep çiçeklerle gelir. Davranışlarınıza çok dikkat edin
virgul.gif
aksi takdirde kafası kolay karışabilir.

burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_5.jpg


Başak Erkeği

lk başta biraz çekingen davranır; ama sizinle belli bir zaman geçirdikten sonra vahşi yönünü gösterir. Siz de bu durumdan çok memnun olursunuz! İlişki özelliği Bazen çok şikayet eder
virgul.gif
bazen çok fazla eleştirir; ama asla ve asla ihanet etmez.

burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_6.jpg


Boğa Erkeği
virgul.gif


İlişki özelliği

Tatlı ve i Boğa'lar çeşitli sözler vermeyi severler. Sözlerinde durmadıkları zaman onları boynuzlarından tutmayı ihmal etmeyin!

burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_7.jpg


İkizler Erkeği

İlişki özelliği

İkizlerin çift karakterli olduklarını bilirsiniz. Hem yatakta hem dışarda bu özelliklerini korurlar. Ayrıca yüzeyseldirler
virgul.gif
bu özelliklerine dikkat!


burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_8.jpg

burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_8.jpg


Koç Erkeği

İlişki özelliği

Koçlar çok hızlı aşka başlar ama ateşlerini çabuk kaybederler
virgul.gif
ilgisini tutabilmek için sürekli yeni bir şeyler bulun.

burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_9.jpg


Kova Erkeği

lişki özelliği

Kova'lar için duygular değil olaylar önemlidir. Bir hata yaparsanız
virgul.gif
sizi affetmeyecek kadar hain olabilir!

burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_10.jpg


Oğlak Erkeği

İlişki özelliği

Suskun ve şüpheli Oğlak erkeğinin güvenini kazanmak zordur; ama onu kazandıktan sonra tam annenizin sizin için isteyebileceği erkeğe dönüşür.

burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_11.jpg


Terazi Erkeği

lişki özelliği

Eğlenceli ve etkileyici bir tiptir; ama o kadar diplomatiktir ki bazen gerçek düşüncelerini tahmin etmek çok zordur

burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_12.jpg


Yay Erkeği

İlişki özelliği

Sizinle eğlenmeye bayılır; ama sizin gibi eğlenceyi seven başka kadınların da olduğunu unutmayın. Dikkat edin: Prensinizin gözleri biraz dışarıda!

burclara_gore_erkeklerin_iliskileri_13.jpg


Yengeç Erkeği

İlişki özelliği

Bazı zamanlar çok zor bir kişi olabilir. Ama gerçekten altın gibi bir kalbe sahiptir ve sizi bir prenses gibi yaşatır.

 
Üyelik Tarihi
20 Haz 2009
Konular
2,315
Mesajlar
4,689
MFC Puanı
1,680
A
Açılar (Aspect): Bir yıldız haritasındaki Güneş, Ay ve gezegenler aralarında ve bazen de yükselen burçla açılar meydana getirirler. Bu açıların kimi olumlu kimi olumsuz sayılır. Açıları kuran gezegenler çok daha etkili duruma gelebilirler. Astrolojide açıların yorumlanmasına çok önem verilir.
Akrep (Scorpio): Zodyak’ın sekizinci burcudur. Bu burçta Güneş, 24 Ekim - 22 Kasım devresinde yer alır.
Alçalan Burç (Descendent): Doğum saat ve yerinde batı ufkunda kaybolmakta olan Zodyak burcu ve derecesi.
Altmış (Sextile): Aralarında altmış derece olan gezegenler ahenkli ilişkiler kurarlar. Bu uyumlu açıya ‘Altmış’ denilir.
Aslan (Leo): Zodyak’ın beşinci burcudur. Güneş, 24 Temmuz - 23 Ağustos devresinde bu burçta kalır.
Astrolog: Gök haritasını çıkaran ve ayrıntılarına göre bunu yorumlayan kimse.
Astroloji Türleri: Dünya siyaset ve ekonomisi, gelecek olaylar, sağlık gibi türlü konuda astrolojiden yararlanılabilir. ‘Seçim’ denilen bir tür sayesinde de evlenme veya bir proje için gelecekte uygun bir günü bulabilmek mümkündür.
Ateş (Fire): Zodyak’ın burçları belirli gruplara ayrılırlar. Ateş de böyle bir gruptur. Koç, Aslan ve Yay, ateş burçlarıdır. Buna Ateş Üçlüsü de denir.
Ayakucu (IC - Nadir): Düşey doğrultunun gökkubbeyi deldiği noktalardan ufkun altında olanı.
Ay'ın Güney düğümü (South Moon Node): Ay'ın ekinoks'u yukarıdan aşağıya veya güneye doğru kestiği noktaya Ayın Güney Noktası, Güney Düğümü veya Ejderhanın Kuyruğu adı verilir ve simgesiyle gösterilir.
Ay'ın Kuzey düğümü (North Moon Node): Ay ilerlerken ekinoks'u yani Güneş'in izlediği varsayılan yolu yukarıya veya kuzeye doğru keser. Buna Ayın Kuzey Noktası, Kuzey Düğümü veya Ejderhanın Başı adı verilir Bu nokta simgesiyle belirtilir.

B
Balık (Pisces): Zodyak’ın onikinci burcudur. Güneş, 19 Şubat - 20 Mart devresinde bu burçta kalır.
Başak (Virgo): Zodyak’ın altıncı burcudur. Güneş, 23 Ağustos - 23 Eylül devresinde bu burçta kalır.
Başucu (MC - Zenit): Doğum anı ve yerinde gökyüzünün tam başüstünde kalan yeri. Doğum haritasının en yüksek noktası. Buna ‘Gökyüzü Ortası’ da denilir.
Batı Evleri (Occidental): Dördüncü ev ile onuncu ev arasında kalan evler. Mars ya da Satürn bu evlerde olursa ağır ve uzun süren hastalıklara neden olur.
Birleşme (Conjunction): Doğum haritasının en önemli açılarından biri de budur. Bu durumda iki güç birbirlerinin üstüne düşebilir. Birleşme açısında iki gezegen arasında 8 derece kadar pay bırakılır.
Boğa (Taurus): Zodyak’ın ikinci burcu olan Boğa, Güneş 21 Nisan - 20 Mayıs'ta iken bu burçta kalır.
Bohça: Bir haritada bütün gezegenlerin 120 derece içine toplanmasından meydana gelen şekil. Güçlerin böyle toplanması insanın sadece belirli birkaç konuyla ilgilenmesine yol açar.
Burçlar Kuşağı (Zodiac): Bk. Zodyak.

C
Castor ve Pollux: İkizler takımyıldızında bulunan çok parlak iki yıldız. Bunlara mitolojide zıt iki kardeş olan Castor ve Pollux’un adı verilmiştir. İkizler burcunda bu tür zıtlıklar olduğu söylenir.

D
Dişi ve Erkek Gezegenler (Feminine and Masculine Planets): Uranüs, Satürn, Neptün, Jüpiter, Mars, Güneş ve Merkür erkek; Ay ve Venüs dişidir.
Değişir Grup (Mutable): Zodyak’ın dört burcu değişir türdendir. Yani bu burçlar, kolaylıkla durumlara uyarlar. Buna Değişir Dörtlü de denir. İkizler, Başak, Yay ve Balık bu gruba girerler.
Doğu Evleri (Oriental, Eastern): Onuncu ev ile dördüncü ev arasındaki evler. Bu evlerde bulunan gezegenler başarı verip kişiyi atılgan ve tutkulu yaparlar.
Doğum Haritası (Horoscope): Bir insanın doğduğu anda Güneş, Ay ve gezegenlerin gökyüzünde çizdikleri şekillerin Dünyadan görülüşü. Yıldız Haritası olarak ta anılan doğum haritası doğum tarih, yer ve saatine göre çıkarılır. Bu harita insanın kişiliğini, yeteneklerini özelliklerini, gelecekteki durumunu ve başarı derecesini gösterir.
Dörtlüler (Qualities): Zodyak’ın burçları özelliklerine göre belirli gruplarda toplanırlar. Her bir grupta dört burç olduğu için buna bu isim takılmıştır. Dörtlüler, Öncü, Sabit ve Değişir olmak üzere üç gruptur.

E
Ekliptik (Ecliptic): Bir yıl boyunca Gökyüzünde Güneş’in gökkubbede çizdiği çemberin sınırladığı daire.
Enlem Tabloları: Gök haritası çıkarırken burçların hangi evlere düşeceği bu Enlem Tablolarından anlaşılır. Ephemeris’lerde böyle türlü enlem tabloları bulunur. İstanbul için New York Enlem Tablosu kullanılır. Çünkü her iki kent de Kuzey 40 enlemindedir. Ephemeris: Bk. Gökgünlüğü.
Evler (Table of Houses): Aslında bu ‘Gökyüzünün Evleri’ diye anılır. Gökyüzü bir daire olarak kabul edilir. Bu 30 derecelik eşit on iki kısma bölünür. Her bir evin kendi özellikleri vardır. Bu evlere düşen burç ve gezegenlere göre yorum yapılır (Table of Houses).
Evlilik Noktası (Part of Marriage): Yükselen Burç + Ayakucu, - Venüs.

G
Gerçek Yıldız Zamanı (Apparent Sideral Time): Bu söz astrolojide fazla geçer ve yıldız zamanı demektir. Doğum haritası da yıldız zamanına göre çıkarılır. Güneş yerine ilkbahar noktasına bağlı zamandır. Birim 1 yıldız günüdür.
Geometrik Şekiller: Gök haritalarında üçgen, kare vs. gibi geometrik şekiller görülür. Bunlara birbirleriyle fazla açı yapan güçler neden olur.
Gezegenler (Planets): Güneş sistemimizde dünyadan başka sekiz gezegen bulunur. Bunlar da Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Pluto’dur. Dünyamız da aynı sistemde bir gezegendir.
Gökgünlüğü (Ephemeris): Her yıl çıkarılan, Güneş, Ay ve gezegenlerin gökyüzündeki durumlarını belirten tablo. Gökgünlüğünde ayrıca Enlem derecelerine göre evlere giren burçlar, Güneş, Ay tutulmaları ve astrolojiyle ilgili ayrıntılı bilgiler bulunur. Gök haritasını çıkarmak isteyen kimseye doğduğu yılın gökgünlüğü gereklidir.
Greenwich Meridyeni: Dünya saat ayarı Greenwich meridyenine göre yapılır. Greenwich’in bulunduğu boylam derecesi 0 olarak kabul edilir. Bunun doğusundaki boylamlarda Güneş daha erken doğar. Dolayısıyla saat daha ileridir. Greenwich’in batısında ise Güneş daha geç doğar ve dolayısıyla saat daha geridir.
Güçlü Gezegen (Exaltation): Bir doğum haritasında yönettiği burca giren Güneş, Ay veya gezegenler çok güçlü sayılırlar. Bunlardan ‘Güçlü’, Etkili Gezegen’ olarak söz edilir.
Güneş Haritası (Solar Chart): Doğum saati tam olarak bilinmediği zaman Güneş’in bulunduğu nokta yükselen burç kabul edilerek hazırlanan doğum haritası.

H
Hastalık Noktası (Part of Sickness): Yükselen burç + Mars, - Satürn.
Hava (Air): Zodyak’ın üç burcu Hava grubuna girer. Bunlar da İkizler, Terazi ve Kova’dır. Hava üçlüsünün kafa ve zekayla ilgisi vardır.

I
Imum Coeli (IC - Zenit): Bir doğum haritasında gökyüzünün en yüksek kesitinin karşısına düşen noktadır.
Işıklar (Luminaries, Lights): Doğum haritasında Güneş ve Ay’dan ‘Işıklar’ diye söz edilir. Doğum haritasının en önemli güçleri ışıklardır. Güneş kişiliği, Ay da duyguları temsil eder.

İ
İkizler (Gemini): İkizler Zodyak’ın üçüncü burcudur. Güneş, 21 Mayıs - 21 Haziran'da bu burçta kalır.
İlerletme (Progressions): Astrolojide doğumdan sonra 1 gün=1 yıl kabul edilerek hazırlanan harita. Geleceği yorumlamakta kullanılır.

K
Kare (Square): Doğum haritasında 90 derecelik açıya kare denilir. Bu daima sert etki yapar. Bazen böyle kare açı yapan gezegenlere bir üçüncüsü da sert etki yapabilir. Buna da T Karesi veya T cetveli denir.
Karşılıklı Etki (Mutual Reception): Doğum haritasında iki gezegen birbirlerinin burçlarına düşerlerse olumlu bir denge sağlanır. İki güç birbirlerine yararlı etki yapabilir.
Kepçe: Doğum haritasında dokuz güç üst tarafa toplanır ve teki aşağıda kalırsa bu şekle ‘Kepçe’ denilir. Kepçe insana başarı verebilir.
Kesit: Zodyak’ın burçlarını veya gökyüzü evlerini ayıran çizgilere kesit denilir.
Koç (Aries): Zodyak’ın birinci burcu olan Koç Güneşin 21 Mart - 20 Nisan devresinde bu burçta kalır.
Kova (Aquarius): Zodyak’ın onbirinci burcu olan Kova Güneşin 21 Ocak - 18 Şubat devresinde bu burçta kalır.
Köşeler (Angles): Birinci, Dördüncü, Yedinci ve Onuncu evler. Bu evlerdeki gezegenlerin etkisi çok güçlüdür. Kuşak Etkisi: Bir burçta uzun yıllar kalan gezegenler kişilerden çok kuşakları etkilerler. Bu yüzden her kuşakta belirli ortak özellikler görülür.

M
MC (Medium Coeli): Doğum anı ve yerinde gökyüzünün tam başüstünde kalan yeri. Doğum haritasının en yüksek noktası. Buna ‘Gökyüzü Ortası’ veya ‘Başucu Noktası’ da denilir.

N
Negatif Burçlar (Negative Signs): Toprak veya Su üçlülerindeki burçlar negatif sayılırlar.

O
Oğlak (Capricorn): Zodyak’ın onuncu burcudur. Güneş, 22 Aralık - 20 Ocak devresinde bu burçta bulunur.

Ö
Öncü (Cardinal): Zodyak gruplarından birine de bu ad verilmiştir. Bu gruplar nitelikleri gösterir. Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak Önder gruplardır. Bu gruplara ‘Dörtlüler’ de denilir.

P
Pozitif Burçlar (Positive Signs): Ateş ve Hava üçlülerine giren burçlar pozitiftir.

S
Sabit (Fixed): Dörtlülerden birine de bu ad verilmiştir. Nitelikleri gösteren Sabit dörtlüde Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçları vardır.
Semboller (Planets and Signs): Işıklar, gezegenler ve burçları belirten şekillere ‘sembol’ denilir.
Serpme: Bir doğum haritasında güçler ayrı ayrı burçlara dağılmışsa buna ‘Serpme’ denilir. Bu tür dağılış insanın pek çok şeye ilgi duymasına neden olabilir.
Sert Etkiler (Affliction): Bir gezegenin başka gezegenlerle kare ya da karşıt bakış açısı oluşturması, ya da zararlı ve zayıf etkili olduğu burçlarda bulunması.
Sinastri: İki veya daha fazla doğum haritasının birbirleriyle kıyaslanmasıdır.
Su (Water): Üçlüler veya unsurlardan birinin adıdır. Su üçlüsünde Yengeç, Akrep ve Balık burçları bulunur.

T
Takımyıldızlar: Astronomi biliminin kabul ettiği belirli yıldız gruplaşmaları. Ekliptik üstündeki takım yıldızların isimleri burçlara da verilmiştir. Fakat burçlar adlarını aldıkları takımyıldızlarla aynı yerlere düşmezler.
Terazi (Libra): Zodyak’ın yedinci burcudur. Güneş, 23 Eylül - 23 Ekim devresinde bu burçta kalır.
Toprak (Earth): Üçlülerden birine Toprak adı verilmiştir. Bu üçlüde Boğa, Başak ve Oğlak burçları bulunur.
Transit (Transit): Bir gezegenin gökkubbede hareketi sırasındaki konumu. Doğum haritasındaki gezegen ve evlere bakış açısı yapıyorsa olayları başlatır.
Tutulum (Ecliptic): Bk. Ekliptik.

U
Unsurlar veya Üçlüler: Zodyak dört gruba ayrılır. Her grupta üç burç bulunur. Bu üçlüler veya unsurlar burçların ortak özelliklerini gösterirler. Bu unsurlar da Ateş, Toprak, Hava ve Su’dur.

Ü
Üçgen (Trine): Doğum haritasında güçler arasındaki 120 derecelik çok uyumlu açılar. Bazen bir gezegen iki ayrı güçle bu açıyı yapar. O zaman ortaya büyük talih sayılan bir ‘Büyük Üçgen’ çıkar.
Üçlüler (Elements): Veya unsurlar. Burçlar, özelliklerine göre üçer üçer gruplarına ayrılırlar. Bunlar da Ateş, Toprak, Hava ve Su üçlüleridir.
Üçüncül Evler (Cadent Houses): Üçüncü, altıncı, dokuzuncu evler. Bu evler zayıf olup üçüncü ve dokuzuncu evler zihni etkiler. Altıncı ev ise bir gezegen için en kötü durumdur.

Y
Yararlı Gezegenler (Benefics): Jüpiter ve Venüs. İlki başarı, ikincisi iyi huylar verir.
Yay (Sagittarius): Zodyak’ın dokuzuncu burcudur. Güneş, 23 Kasım - 21 Aralık'ta bu burçta kalır.
Yengeç (Cancer): Zodyak’ın dördüncü burcudur. Güneş, 22 Haziran - 22 Temmuz devresinde bu burçta kalır.
Yeni Ay (New Moon): Ay yuvarlağının tüm karanlık olduğu devredir. Ay ve Güneş aynı burçta kavuşumdadır.
Yönetici Gezegen (Ruler, Lord): Evlerin bulunduğu burçları yöneten gezegendir. Örneğin ikinci ev İkizler ise yönetici gezegeni Merkür, yükselen burç Balık ise yönetici gezegen Neptün’dür.
Yükselen Burç (Ascendant): Doğum saati ve yerinde Zodyak’ın Doğu Ufkunda Yükselen Burç ve derecesi. Yükselen burç ayrıca gökyüzü haritasının da birinci evinde bulunur.
Yükselen Gezegen (Elavated Planet): Yükselen burcun yöneticisi olan güce bu ad verilir. Bu gezegen haritada güçlü sayılır.

Z
Zararlı Konum (Detriment): Bir gezegenin doğal burçlar kuşağında kendi burcunun karşıt burcunda yer alması. Örneğin Mars Terazi burcunda zararlı konumdadır.
Zıtlık (Opposition): Doğum haritasında iki gücün oluşturduğu 180 derecelik sert açı. Bazen iki zıt açı birbirini keser ve ortaya Büyük Çapraz çıkar. Bu durumda iki çift zıt burçta bulunan dört güç birbirlerini sert etkilerler. Bu olumlu bir durum sayılmaz.
Zodyak (Zodiac): Dünyamızın ekliptiğin her iki yanında 8’er derecede görülen gökyüzü kuşağı. Gezegenler bu kuşakta görülürler. Astrolojide bu gökyüzü kuşağı otuzar derecelik on iki eşit kısma bölünür. Bu eşit parçaların her biri de bildiğimiz burçlardır.
 
Üyelik Tarihi
20 Haz 2009
Konular
2,315
Mesajlar
4,689
MFC Puanı
1,680
kOC:

Bir kere butun Koc'lar dunya şekeri olduklarina inanirlar.ozur dilemelerini gerektiricek bişey yaptiklarini ya da soylediklerini hic duşunmezler. o yuzden dizlerinin ustune
cokmek yerine basitce "ozur dilerim" derler.. bundan ne azi ne fazlasi

BOGA:
Bir hata yaptiklarinda insanlarla yuzyuze bakmaya cok cekinirler..... hem zaten olan olmuştur.. o yuzden Bogalarin ozur dilemedikleri icin kaybettikleri cok arkadaşlari vardir
IKIZLER:
Ikizler her ne yapmiş olurlarsa olsunlar, konuyu iyice derinlemesine
bi araştirirsaniz mutlaka hakli cikacaklardir.. hakli olduklarini duşunmuyosaniz demek ki konunun yeterince derinine inmemişsiniz o da sizin sorununuz
YENGEC:
Bir Yengec'in ozur dilemesini bekliyosaniz buna pişman olursunuz... her konuyu mutlaka kendi taraflarina cevirmeyi bu kadar iyi beceren
başka bir burc daha yoktur... sonunda bir bakmişsiniz yalvar yakar olan sizsiniz.
ASLAN:
Bir aslan hatasini telafi etmek icin elinden ne geliyorsa yapar... size cicekler alir, evinizin karşisindaki duvara kocaman harflerle BENI AFFET yazar, ayaklariniza kapanip yalvarir. sonunda affettiginiz zaman kis kis gulmeyi de ihmal etmez tabi, ne de olsa ona karşi koymak ne mumkun.
BAşAK:
Başak hata yaptigi zaman ozur dilemekten cekinmez, ama bunu ne zaman yapacagini kendi kafasindan planlar.. herkesi kendileri gibi sandiklari icin boyledirler.. onlara gore iş işten gecmiş olsa bile sonucta ozur dilemiş midir, dilemiştir.
TERAZI:
Hata yaptiklari zaman bunu itiraf etmeye cekinmezler.. o kadar ictendirler ki zaten ozur dilerim demelerine firsat kalmadan siz affettiginizi soylemiş olursunuz.
AKREP:
Ozur dilemenin bir formalite olduguna inanirlar.. o yuzden bir telefon acmak ya da karşiniza alip konuşmak yerine kart ya da mail yoluyla ozur dileyen insanlarin cogu bu burctandir.
YAY:
Yay'larin kitabinda pişmanlik, ozur gibi şeyler yazmaz.. hatasiz kul olmaz şarkisi onlarin hayat felsefesidir. Başkalari onlara yanliş bişeyyaptigi zaman da ayni tavri korurlar, cifte standart yapmazlar yani..
OGLAK:
Onlardan basit bir "ozur dilerim"le kurtulamazsiniz.. uzuuuun bir aciklama beklerler.. 7 sayfalik bir savunma yazip da sonunda onu tatmin edebilmişseniz ne mutlu.
KOVA:
Dunya tatlisi insanlardir.. hata yaptiklarini bilir ve saniyesinde durumu kurtarmak cin bişeyler duşunurler.. genelde de başarirlar .
BALIK:
Kolay kolay ozur dilemezler cunku onlara gore herkesin olaylara bakiş acisi farklidir... bir Balık ve ozur Dilemek ha? şansinizi zorlamayin.
Yorum sizin bakalım size nekadarı uyuyor.
 
Üyelik Tarihi
20 Ara 2012
Konular
2,401
Mesajlar
10,146
MFC Puanı
2,700
Yönetici Gezegeni:
Element:
Nitelik:
Uğurlu Sayıları:
Gün:
Uğurlu Taşı:
Renk:
Tarot kartı:
Hayvan:
Bitki:
Kıymetli Taş:
Kıymetli Maden:
Mars
Ateş
Öncü
1, 9
Salı
Yakut
Kırmızı
İmparator
Koyun
ıtır, hanımeli, pars zambağı
Elmas
Demir

Olumlu Yanları: Öncülük ve macera ruhu. Girişkenlik. Adam yönlendirme. Hedef belirleme özelliği. Yüksek Enerji. Engelleri aşabilme yetişi. Sınırlamalardan nefret. Liderlik. Dürüstlük. Hazır cevaplık. Canlılık.
Olumsuz Yanları: Egoizm. Kararları yıkmak. Kendini öne sürmek, ileri-ye çıkartmak. Alaycı, isyankar. Sabırsız. Saldırgan. Hiddetli. Ani çıkışlar

Koç Takım Yıldızı (Astronomi)
Koç takım yıldızındaki başlıca yıldızlar, Shedar, Ruckbah ve Dat el Cursa'dır. İlk dekanatta, Cassiopeia, ortada Cetus, sonda ise Perseus yer alır.

Koç Burcu Kadını Genel Özellikleri

Koç burcu kadını hareketli, konuşkan ve girişimci yapısıyla dikkat çeker. Oldukça da esprilidir. Alımlı, atletik yapılı ve narindir. Eleştirmeyi ve hoşlanmadığı şeyleri mutlaka dile getirir. Toplum içerisinde cazibe ve farklılığıyla dikkat çeker.

Koç kadını iş hayatında oldukça hırslı ve idealisttir. Aklına koyduğunu mutlaka gerçekleştirmek ister ve çizdiği yolda hiç şaşmadan ilerler.Zamanı kullanmayı iyi bilir ve çalışkandır. Koç kadını özellikle içten ve sempatik tavırlarıyla arkadaş çevresinde aranan eğlenceli bir dosttur. İçten içe biraz tedirgin ve huzursuzdur. Kendisini fazlasıyla tenkit eder ve hep bir yarış içerisindeymiş gibi kendiyle çok uğraşır. Dostlarına ve sevdiklerine çok önem verir ve fazlasıyla fedakardır.

Duygusal yapısı oldukça hassas olduğu için olumsuz tenkitler onu fazlasıyla kırabilir. Evine ve ailesine çok düşkündür ve bu konuda da her konuda olduğu gibi mükemmeliyetçidir.

Sürekli hareketli olmayı seven Koç burcu kadını boş zamanlarında da sosyal aktivitelerde bulunmak, spor yapmak ve dostlarıyla vakit geçirmekten çok keyif alır.

Koç Burcu Erkeği Genel Özellikleri

Koç burcu erkeği kendine güvenen, hareketli ve enerjik yapısıyla toplum içinde fark edilir. Otoriterdir ve otorite kurmaktan keyif alır. Dik başlıdır ve hata yaptığında bunu kabul etmek istemez ve bencil davranışlar sergiler.

Koç burcu erkeği özgürlüğüne fazlasıyla düşkündür. Dostları ve arkadaşları için yapmayacağı şey yoktur. İnsanlara yardım etmeyi ve onların sorunlarını paylaşmayı sever. Cömerttir ve maddi anlamda da özgür olmayı sever. Kendi işini kurmak ve yürütmek onlar için çok daha caziptir.Başkalarından emir almaktan hoşlanmaz.

Koç burcu erkeği incindiği zaman oldukça kırıcı olur ve sözünü sakınmaz. Tenkitçidir, sert bir dille eleştirebilir. Ev hayatına ve ailesine oldukça düşkündür, fakat dışarıdaki hayatını da fazlasıyla sever. Bu onun yerinde duramayan hareketli yapısından kaynaklanmaktadır. Daima kendini evinde huzurlu ve rahat hissetmek ister.




 
Üyelik Tarihi
20 Ara 2012
Konular
2,401
Mesajlar
10,146
MFC Puanı
2,700
Karakteristik (Karakter) Özellikleri

Yaşama içgüdüsünün ham enerjisi, evrenin bir parçası olmak içgüdüsü Koç insanlarının en temel karakteristikleridir. Bebekler kendilerini yaşamın ve evrenin merkezinde görürler. Ancak yaşları büyüdükçe merkezde olmadıklarını, içinde yaşadıkları ailenin bir parçası olduklarını anlamaya başlarlar. Evrenin ya da yaşamın merkezinde olmadığını anlamak, daha geniş sosyal bir sistemin parçası olduğunu kabul etmek Koçların karmik yükümlülüğüdür. Bu tür olgunluk geliştirmeyen Koçlarda daha talepkar ve çocuksu bir davranış biçimi görmek mümkündür. İstekleri konusunda hemen hiç tolerans göstermeyen Koç, zaman konusunda da oldukça sabırsızdır. Genellikle ben-merkezcil bir tutum içinde bulunan Koç, diğer insanların ihtiyaçlarını anlamakta, cevap vermekte zaman zaman zorlanabilir. Koç insanları eylemci bir naturaya sahiptir. Amaçlarını tespit ederler, hedefe kilitlenirler ve başarılı olmak için ellerinden geleni yaparlar. Hakikaten sembolü olan koç gibi, atak, dövüşçü, vazgeçmeyen bir yapıları vardır.

Hedeften vazgeçmeme hali, inat zaman zaman saldırganlık şeklinde de kendini gösterebilir. Lider konumunda olmayı sevmesi, inisiyatif kullanmaktan çekinmemesi, kendi bildiklerinden ödün vermek istememesi insan ilişkilerinde yaşadığı problemlerin temel kaynağıdır.Koç yaşamda deneyimlediği her şeye fiziksel olarak da reaksiyon vermek alışkanlığındadır. Başka bir deyişle, yaptıkları şeyin değerini ölçmeden, gerçek duygularını ayrımsamadan, mantık çerçevesinde değerlendirmeden önce, bir alevlenir, sonra sakinleşip, gerekli soruları sormaya, araştırma yapmaya başlar.

İhtiraslı doğaları, etraflarındaki insanları harekete geçirmelerine, beraberlerinde sürüklemelerine neden olur. Ancak karşı taraftan ilgi görmedikleri durumlarda, kızgınlık duymaları ya da ilgilerini tamamen kaybetmeleri de mümkündür. Savaş ve mücadeleyi sembolize eden Koç burcunun bireyleri, o kadar aceleci ve sabırsızdırlar ki, girdikleri savaşta zaman zaman gerekli donanımı sağlamak gereğini gözardı edebilirler. Çok çabuk kızmalarına ve öfkelenmelerine rağmen, kin tutmayı hiç beceremezler. Kızgınlıkları ve öfkeleri saman alevi gibidir, parlar ve anında yok olur. Bu Koç insanlarının en önemli olumlu özelliklerinden biridir. Böylelikle insan ilişkilerinde yaşadıkları sorunların uzamasını doğal bir şekilde önlemiş olurlar.

Aktif, ateşli Mars'ın yönettiği Koç öncü bir ruha sahiptir ve enerjik yapısıyla hiç bir deneyimi kaçırmaz. Son derece hevesli, iyimser ve arkaş canslısı doğasıyla, günlük yaşamda diğer insanları da harekete geçiren bir enerji kaynağı gibidir Koç. Süregelen bir fiziksel aktivasyon halinde olması, fazla gelen enerjilerinin boşalmasına böylelikle entelektüel anlamda da daha üretken olabilmesine yardımcıdır. Pek çok insanın başlamaktan çekineceği projelerin altına girmekten enerjik Koç hiç çekinmez. Ama genellikle pek çok tamamlanamayan projenin başlangıcında da yine Koç vardır. Kolaylıkla dikkatinin dağılması, ilgisini yitirmesi, detaylara dayanamaması girişimlerin sonunun gelememesindeki en büyük etkendir. Her ne kadar yoğun fiziksel enerji Koç burcuyla bağdaştırılsa da; Koç kendisine uyum sağlayabilecek arkadaşlar ya da kendini destekleyecek bir partner bulamadığı zaman, motivasyon kaybeder. Fiziksel aktiviteden uzak kalmak, üretkenliğinin düşmesine, depresif bir ruh haline girmesine ve kilo almasına neden olabilir.
 

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Hem tekli hem de arkadaşlarınızla ya da rastgele oyuncularla maç yapabileceğiniz çoklu oyuncu moduyla dikkat çeken Darts 3D, bugünkü konuğumuz. Bu dikkat çekici yapıma yakından bakalım.



Hem tekli hem de arkadaşlarınızla ya da rastgele oyuncularla maç yapabileceğiniz çoklu oyuncu moduyla dikkat çeken Darts 3D, bugünkü konuğumuz. Bu dikkat çekici yapıma yakından bakalım.


11339483203.jpg
Darts 3D, Android 1.6 ve üstü sistemlerde çalışıyor. Boyutu 1.1 megabyte. Google Play Store'da 4,4 puan sahip.
21339483246.jpg
Darts 3D, basit ve eğlenceli oynanışı bir arada bulunduruyor. Nnişangahı dartı atmak istediğiniz noktaya getirip yeşil çubuk ile de dartın yüksekliğini ayarlıyorsunuz. Alışma süresi bile geçirmeden hemen isabetli atışlar yapmaya başlayacağınız Darts 3D'de, oyun modlarını, zorluğu, ve kiminle oynayacağınızı seçebiliyorsunuz.


31339483290.jpg
Darts 3D'de bir de çoklu oyuncu modu bulunuyor. Bu modda çevrimiçi olan oyuncularlaoynayabiliyorsunuz. Lobby'de ister çevrimiçi, ister dışarıda gibi durumlar belirleyebiliyorsunuz. Birisiylemaç yapmanız için ilk önce rakibinizin onaylaması gerekiyor. Yaptığınız puanlar ile sıralamadaki yerinizi görebiliyorsunuz. Sonuç olarak Darts 3D, çoklu oyuncu modunun büyük katkısı ile başarılı bir yapım olarak göze çarpıyor.
 

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
iPhone'da kullanabileceğiniz ve işinize yarayabilecek 4 farklı uygulamayı sizlere tanıtıyoruz. Biz bu uygulamaları çok kullanıyoruz, size de faydalı olacağını düşünüyoruz.



Battery Doctor


batterydoctor11339046783.jpg


iPhone’ların pil derdi neredeyse geçim derdi kadar birincil öncelik haline geldi. Birçok tavsiyelerle pilin daha yavaş azalmasını sağlasanız da ikinci parti uygulamalarla bunu yapmak mümkün.
Battery Doctor, size pilinizin durumunu verir, hafif bir yardımda bulunur ve çok önemli ayarlar yapmanızı sağlar. Kısacası iPhone’unuzun pilinin çok hızlı gittiğini düşünüyorsanız Battery Doctor uygulamasınıdenemelisiniz. 1 dolarlık ücreti olsa da deneyin, pişman olmazsınız.
Uygulamayı indirmek için tıklayın




Turkcell TV+

turkcelltv11339046770.jpg

Turkcell, eski Mobil TV uygulamasını elden geçirerek Turkcell TV+’ı tanıttı. TV+, Mobil TV’ye göre artık arşive sahip. Yani kaçırdığınız dizileri ve programları istediğiniz anda, istediğiniz bölümü seçerek iPhone üzerinden izleyebilirsiniz.
Yine Lig TV’yi iPhone üzerinden yasal olarak izlemek de bu uygulama sayesinde mümkün. Kısa bir süre için giriş paketleri ücretsiz olarak sunuluyor. Film paketi alarak istediğiniz anda film de izleyebilirsiniz. Kirala izle seçeneğiyle de birçok film arşivinde bulunuyor. Ancak sadece Turkcell ve Turkcell Superonline abonelerinin yararlanabileceğini belirtelim.
Uygulamayı indirmek için tıklayın


Blueprint 3D

blueprint11339046755.jpg


Blueprint 3D, farklı düşünülmüş bir oyun. Vakit geçirmek için en iyioyunlardan biri olan Bluprint 3D, birçok yapının, mekanın, hayvanın, eşyanın teknik çizimlerini tamamlamamızı konu alıyor.
Oyunda amaç, parçaları her türlü yöne doğru hareket ettirerek net bakış açısını sağlamak. Yani parçaları tam gözükecek şekilde sürekli döndürmeniz gerekiyor. Ne kadar az sürede yaparsanız yıldızınız o kadar artacak ve başarılı olacaksınız. Vakit geçirmelik oyun arıyorsanız tavsiye ederim.
Uygulamayı indirmek için tıklayın


TTNET İlk Yardım

ttnet11339046736.jpg




Evinizde TTNET kullanıyorsanız ve sorun yaşamaktan korkuyorsanız TTNET İlk yardım uygulamasını indirmenizi tavsiye ediyoruz. İçinde bulunan konuları internete bağlı olduğunuz herhangi bir anda indirerek offline olarak ulaşabilirsiniz.
TTNET İlk yardım uygulaması, internetinizde sorun olduğunda ilk yapılması gerekenleri size anlatıyor. Modem, hat, bilgisayarda yapılması gerekenler gibi birçok ilk yardım konusu uygulamada anlatılıyor. Eğer çare olmazsa arayacağınız telefon numarası da bulunuyor.
 

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Twittera Cep Telefonu İle Bağlanmak Telefon Uygulamaları

Arkadaşlar Sosyal ağlar geliştikçe insanlar her yerden bağlanma ihtiyacı duyuyor. Cep telefonunuzdan Twitter ağına kolayca bağlanabileceğiniz uygulamalar...

uTweetMe: Uygulama arayüz olarak çok güzel tasarlanmış. Gösterişten uzak fakat bir o kadar kullanışlı bir uygulama uTweetMe. Çoğu java destekli cep telefonunda çalışabilecek bir uygulamadır.

MoTwit, Bu uygulama ise PalmOs işletim sistemli akıllı cep telefonlarında kullanılabilir.

Where, Bu uygulama Google Android, Palm, IPhone ve BlackBerry telefonlarında kullanılabilen yeni bir uygulamadır.

MobiTile, Symbian S60 3rd, 5th Editions, Symbian S40, Windows Mobile işletim sistemli telefonlarda kullanılabiliyor.

Tweets60, Nokia Sybian s60 v3 sonrası için hazırlanmış bir twitter istemcisidir. Nokia 6600 s60v2 sürümü olduğundan bu programı test etme şansım olmadı.

TinyTwitter, Bu uygulama Windows Mobile işletim sistemi kullanan cep telefonları için tasarlanmış. Bunun yanında Java Midp 1.0 ve Midpp 2.0 içinde indirilebiliyor. Bu programıda test etmedim.
J1CK.Tweet, Bu uygulama özellikle geniş ekranlı ve Qwerty tuş takımı kullanan telefonlar için hazırlanmış. N95, Nokia 5800, Samsung F480 gibi telefonlarda kullanabiliyor.
 

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
0.99 Game Studios'un geliştirdiği Gravity Project, Android'de son zamanlarda popüler olan bir koşma oyunu. Türk yapımcıların geliştirdiği yapıma yakından bakalım.



Şu sıralar Android'in popüler oyunlarından biri olan Gravity Project, Türk geliştiricilerin kurduğu 0.99 Game Studio'nun eseri. Gravity Project, 2011 yılında kurulan 0,99 Game Studio'nun ilk oyunu olma özelliğitaşıyor.


11336401040.jpg
Gravity Project, 25 Megabyte boyutunda. Android 2.1 ve üstünde çalışan oyun 4.1 puan ortalaması tutturmuş.


21336401071.jpg
Gravity'e (yer çekimi) meydan okuduğumuz bu oyunda; önünüzdeki çeşitli engelleri gerek atlayarak, gerek zıplayarak; gerekse diğer bir boyuta geçerek aşıyor ve bitişe ulaşmaya çalışıyorsunuz.


31336401087.jpg
Temple Run'ı andırdığı söylenen oyun, bana Dead Space'i hatırlattı. Sadece mekanlar ve karakterimizin kıyafeti anlamında söylüyorum tabii. Oyunun arcade tarzı bir koşma oyunu olduğunu söylemiştik


41336401104.jpg
Oyun size, ilk bölümlerde nasıl oynayacağınızı öğretiyor. Karakterinizi ister kaydırabilir, ister zıplatabilir ister diğer boyuta geçirebilirsiniz. Diğer boyut dediğimiz ise sağ ve sol duvarlara atlayabilmek. Oynanışa aksiyon katan bu hareket oyunun temel hareketi.


51336401162.jpg
Gravity Project'te antreman bölümü dahil 7 bölüm bulunuyor.
 

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
WhatsApp: Hepimiz kullanıyoruz; ama...

Neredeyse hepimizin cebinde bulunan, çok sık kullandığımız uygulamadan can sıkıcı haber...


Mobil platformlarda ücretsiz mesajlaşmaya izin veren WhatsApp, Hollandalı ve Kanadalı gizlilik araştırmacılarına göre hala gizlilik kanunlarını ihlal ediyor.

Yapılan gizlilik araştırmaları, WhatsApp'ın güvenlik açıklarını onarmak üzere şimdiye dek önemli adımlar attığı, ancak halen yapması gereken geliştirmeler olduğu sonucuna vardı.

WhatsApp'ın şimdiye dek kapattığı açıklar arasında üçüncü partilerin bir başka kullanıcının adına, izinsiz olarak mesaj gönderebilmesi ve mesajların şifrelenmeden gönderilmesi, dolayısıyla ağa müdahale eden herhangi biri tarafından okunabilmesi var.

Araştırmaya göre WhatsApp'da düzeltilmesi gereken sorunlardan bir tanesi ise, iOS 6'dan önceki sürümlere sahip iPhone kullanıcılarının tüm adres defterine izin vermek zorunda olması. Dutch Data Protection Authority başkanı Jacob Kohnstamm, adres defterinde WhatsApp kullanıcılarının yanı sıra, kullanıcı olmayan kişilerin de
numaralarının olduğunu vurguluyor. Kohnstamm'a göre bu seçimi kullanıcıya bırakmamak, Hollanda ve Kanada gizlilik kanunlarını ihlal ediyor. WhatsApp'ın izlemesi gereken yöntem ise hangi kişi detaylarının uygulamayla paylaşılacağını kullanıcıya bırakmak.

Kanada ve Hollanda kanunlarına göre
kullanıcı olmayan kişi verilerine erişmek yasa dışı değil. Ancak bu verilerin, kullanıcının arkadaşları bulunduktan hemen sonra silinmesi gerekiyor.

WhatsApp'ın şimdiye dek çözüme yönelik hareket etmiş olması, bu sorunların yakın zamanda kalkacağı anlamına gelebilir.



 

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
20130301105814_photoshoptouch.jpg


Photoshop Touch'ın yeni sürümü hazır!

Android veya iOS kullanmanız, artık Photoshop kullanmanız için engel değil!

Adobe'un grafik düzenleme yazılımının mobil sürümü Photoshop Touch, yayınlanan güncellemeyle beraber bazı yeni özelliklerle donatıldı.

Android ve iOS'daki Photoshop'a gelen güncelleme, 12 megapiksel çözünürlüğüne kadar olan resimleri tam katman düzenleme, filtreler, ton ve renk seçenekleriyle değiştirmenize izin veriyor. Uygulamayla gelen 2GB'lık ücretsiz Adobe Creative Cloud depolama alanı ise çalışmalarınızı çevrimiçi olarak saklamanıza ve farklı bir cihazda devam etmenize olanak tanıyor.

"Adobe, müşterilerinin evrimleşen yaratıcı iş akışına hizmet etmeye kendini adamıştır" diyen Adobe ürün ikinci başkanı, Photoshop hayranlarının Adobe'un "sihirli görsel işlevlerine" ceplerinde de ulaşmak istediklerini söylüyor.

Photoshop Touch'ı 5.99 dolar karşılığında satın alarak Google Play'den Android'li cihazınıza, App Store'dan iPhone, iPad veya iPod touch'ınıza yükleyebilirsiniz.
 

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
iPhone'ların en popüler uygulaması Whatsapp dönemi kapanıyor mu?

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma yazılımı olan Whatsapp'ın ardından ortaya çıkan Messageme uygulaması hızla yayılıyor. Öyle ki uygulama birkaç günde App Store'da en çok indirilen uygulamalar listesinde bir numaraya yerleşti.
Temelde bir anlık mesajlaşma yazılımı olan ve Whatsapp'ın aksine ücretsiz olarak indirilebilen Messageme uygulamasına e-posta veya Facebook hesabınızdan kaydolabiliyorsunuz. Tıpkı BBM (BlackBerry Messenger) mantığıyla çalışan Messageme'de arkadaşlarınızla konuşmanız için PIN numaranızı paylaşmanız gerekiyor. Bu özel 4 haneli kodu paylaştığınız arkadaşlarınızın sizi Messageme üzerinden eklemesiyle sohbete başlayabiliyorsunuz.
iOS kullanıcılarına özel bazı özellikleri de içinde barındıran Messageme ile iTunes üzerinden arkadaşlarınıza sevdiğiniz müzikleri gönderebildiğiniz gibi, fotoğraf, ses kaydı, konum bilgisi ve resim çizimleri gibi Whatsapp'da bulunmayan bazı özellikleri de kullanabiliyorsunuz.
Tabletlerde de çalışıyor olmasıyla Whatsapp'tan bir adım önde olan Messageme, 7 Mart tarihinde hem iOS hem Android platformları için yayınlanmış durumda. Özellikle son günlerde artan PIN kodu paylaşımları da uygulamanın hızla yayıldığını gösteriyor.
Bakalım Messageme Whatsapp'ı tahtından etmeyi başarabilecek mi?​
 

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Facebook, MessageMe kullanıcıların site üzerinden diğer arkadaşlarını bulmalarına yarayan uygulamayı engelledi. Facebook'tan yapılan açıklama ise oldukça çarpıcıydı.

İki hafta önce hizmet vermeye başlayan ve hızla popüler olan ücretsiz mesajlaşma programı MessageMe, Facebook kullanıcısı arkadaşlarınızı bulmanıza imkan tanıyan bir eklentiye sahipti. Böylece çok sayıda arkadaşınızla ortak bir mesajlaşma platformu oluşturabiliyordunuz.

iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabilen MessageMe’nin yükselen başarısı üzerine çeşitli kısıtlamaların da gelmesi gecikmedi. Uygulamayı telefonuna kuran kişilerin Facebook'taki arkadaşlarını çağırdığı ve yeni arkadaşlar aradığı eklentiyi Facebook ilginç bir gerekçe ile engellendi.

Facebook'un yaptığı açıklamada “MessageMe, çeşitli kullanıcı bilgilerini elde etmek için sitenin altyapısını izinsiz kullandığını” belirtildi.

Bu açıklamanın, Facebook kullanıcılarının bilgilerinin çalınmaya çalışıldığı anlamına gelip gelmediği ise net olarak anlaşılamadı.

Facebook daha önce de bunu yaptı

Facebook daha önce de Twitter’ın ----- paylaşım uygulaması olan “Vine”nı yasaklamıştı. Sosyal medya devinin bu yasağı üzerine çekilen 6 saniyelik -----lar sadece Twitter’da paylaşılabiliyor.

Facebook’un yasakladığı uygulamalar bununla sınırlı değil. Site geçtiğimiz günlerde, Instagram’a benzerliğiyle ön plana çıkan iPhone uygulaması Vintage Camera’yı da yasaklamıştı. Ancak Instagram’ın sahibi olan Facebook tarafından getirilen bu yasak akılcı bir hamle olarak görülmüştü.

Ücretsiz Mesajlaşma programları masum mu?

MessageMe ile Facebook arasında yaşanan bu son olay, Geçtiğimiz aylarda WhatsUp'ın kişisel bilgileri 'izinsiz' topladığı ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirebilir. İnternet üzerinden paylaşılan bilgilerinizin bu tür uygulamalarla toplanıp kullanılma olasılığını her zaman göz önünde bulundurmalısınız.​



 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst