• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kölelikten Sultanlığa Padişah Anaları - Nermin Taylan Kitap Tanıtımı

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Kölelikten Sultanlığa Padişah Anaları - Nermin Taylan Kitap Tanıtımı




Kitap Özet


Kölelikten Sultanlığa Padişah Anaları


Bu kitapta Dünyaya hükmeden bir imparatorluğun şanlı padişahlarını yetiştiren çoğu devşirme olan bu kadınların nasıl birer münevver Müslüman olduklarını, ana dillerini unutacak kadar kendilerini nasıl bu milletten saydıklarını, saray hayatı içerisindeki yarış, entrika ve çekişmeler ile nasıl başedebildikeri hakkında, bilgi sahibi olacak, eğitimlerinden süslenmelerine, eşeri ile olan münasebetlerinden şehzadelerini nasıl yetiştireceklerine kadar merak ettiğiniz sorulara cevap bulacaksınız.

Kısa kısa padişah annelerinin günümüze kadar ulaşan hayati bilgilerinin yer aldığı eserde, Valide Sultanların ve Saraydaki cariyelerin nasıl bir hayat yaşadıklarını, harem dairesinde nelerle meşgul oldukları, eğitimleri, dersleri, giyimleri, meşgaleleri hakkında en doğru bilgiye ulaşacak her daim merak edilen harem konusunu öğenmiş olacaksınız.

Tamamıyla arşiv vesikalarından, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi içerisindeki sağlam kaynaklardan karşılaştırma yapılarak edinilen bilgilerle hazırlanmış olan bu kitap, akıcı ve anlaşılır bir dil ile kaleme alınmıştır.

(Tanıtım Bülteninden)



Kitap Ön Yüzü


160529_s.jpg

Kitap Künyesi

Kölelikten Sultanlığa Padişah Anaları - Nermin Taylan

Ekim Yayınları

» Tarih
» Osmanlı
» Osmanlı Tarihi

Fiyatı : 15,00 TL

Eylül 2012, 256 sayfa, ISBN: 9786055476496
 
Üst