• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Köpeklerde Burun Kanaması Nedenleri

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Köpeklerde Burun Kanaması Nedenleri


Köpeklerde burun kanamalarının en büyük nedeni travmalardır. Herhangi bir yere vurma, çarpma ve burun mukozasına giren yabancı cisimler bu nedenlerin başlıcalarıdır.

Ayrıca özellikle dışarıda fazla gezen köpeklerde pisi pisi otlarından kaynaklı kanamalar sık görülmektedir.

- Aşırı sıcak havalarda ve güneş altında fazla kalınması durumunda sıcağa bağlı olarak burun kanamaları şekillenebilmektedir.

- Burun kanamaların bir diğer nedeni sinüslerde ve burun boşluklarında ortaya çıkabilen bazı patolojik durumlardır. Burun boşluğu ve sinüs tümörlerini bu anlamda öncelikli olarak sayabiliriz.

- Özellikle yavru köpeklerde sıkça görülen enfeksiyöz bir hastalık olan distemper (köpek gençlik hastalığı) hastalığında da burun kanaması görülebilmektedir.

- Vücutta birçok yerde yaşayan parazitlerin burun boşluğunda yaşayanları da vardır. Bunlarda bölgede meydana getirdikleri travma ile kanamaya neden olabilirler. Köpeklerde burun boşluğunda yaşayan Linguatula serrata ve Taenioides parazitlerini öncelikli olarak söyleyebiliriz.


Köpeklerdeki burun kanamasının başlıca nedenleri bunlardır. Bunlar dışında birçok genel ve özel sebep sıralamakta mümkündür. Burun kanamasını akciğer kanamaları ve mide kanamalarından ayırmak gerekir.
 
Üst