• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Köpeklerde Kuyruk Hareketleri

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Oyun Oynamak İstiyorum Sahip! (Sürekli Sallanan Kuyruk)

Normal durağan durumdan çok daha hareketli ve seri ani hareket ederler. Ön bacakları sıklıkla öne ve aşağıya doğru eğilir. Kuyrukları sürekli olarak heyecanlı heyecanlı sallarlar. Birkaç kez seri olarak havlarlar. Hadi benimle oyna! Çağrısıdır bu. Kuyruklarını siz oyuna katıldığınızda duruma göre sallamayı kesebilirler.

Yine aynı şekilde sahiplerini gördüklerinde kuyruklarını çok daha seri ve güçlü şekilde sallarlar. Hoş geldin sahip! Hareketidir bu aynı zamanda.



Dikkat Kesilme Kuyruk Hareketi!

Köpekler bir şeye dikkatini verdiğinde kuyruklarını genel olarak havada sabit tutup bir süre o pozisyonda beklerler.




Korkma Durumu Kuyruk Hareketi!

Bu pozisyonda herkesin bildiği gibi köpek kuyruğunu bacaklarının arasına alır. Kafası ve kulakları da aynı şekilde bedenin aşağısına doğru pozisyon almıştır.




Tehdit Var ve Ben Saldırıya Hazırım!

Köpeği olan ya da olmayan herkesin bu durumda bir köpeğin kuyruğunu dik bir şekilde kaldırması, başının ve kulaklarının hareketsiz olması ile anlamaktayız. Şayet köpeğiniz bu şekilde bir pozisyon aldıysa her an saldırıya geçecek veya kendini savunmak için harekete geçecek demektir.




Kuyruğun Hareketsiz Olması

Kuyruk köpekler için temel bir uzuv olduğu için hareketsiz ve cansız kuyruk ile karşılaşırsanız ve buna kulakların da eklenmesi, köpeğinizin iştahsız, isteksiz olması gibi durumlar da eklenirse bu durumda hastalıkla karşılaşmışsınız demektir. Köpeğinizi bir veterinere götürmeniz iyi olacaktır.
 
Üst