• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kolay Kilo Vermenin Püf Noktaları

Üyelik Tarihi
20 Haz 2009
Konular
2,315
Mesajlar
4,689
MFC Puanı
1,680
Yediğiniz her şeye dikkat etmenize rağmen bir türlü istediğiniz şekilde kilo veremiyor olmanıza rağmen daha az çaba sarf edenlerin incecik fizikleri ile gezinmelerine sinir oluyorsunuz. Nerede yanlış yapıyorsunuz? Az ye, spor yap, kilo vermek bu şekilde çok basit olmasına rağmen bazen stratejik hatalar yapabiliyoruz. Bilimsel olarak kanıtlanmış belli taktikler var, bunlara uyarak hayalinizdeki kiloya ulaşabilirsiniz.

Ne istediniz hakkında kesin olun
Kilo vermek istemek yeterli değil. Motivasyonunuz için daha spesifik olmanız gerekiyor. Kaç kilosunuz ve hangi kiloya inmek istediğinizi belirgin bir şekilde belirtmeniz ve beyninizin algılanmasına izin verin. Ne istediğiniz netleşince, motivasyonunuzda artacaktır ve başarıya ulaşmanız kolaylaşacaktır.

Yemek listesi hazırlayın
Her zaman salata yemek istemeyeceksiniz. Kendinize yiyebileceğiniz yemeklerin bir listesini hazırlayın ve onlara göre diyetinizi uygulayın. Aynı zamanda aklınızın kayacağı zamanlar olabilir onlara da hazırlık olun. Kendinizi ne zaman ödül vereceğinize ve istediğiniz yiyeceği bulamadığınızda alternatifinizin ne olacağına karar verin. Her şeye hazırlıklı olursanız başarılı da olursunuz.

Başarınızı takip edin
Kaç kilo verme kararınızın her zaman farkında olun her gün değil, haftanın belli günlerini tartılma günü olarak seçin ve ne kadar kilo verip vermediğinizi takip edin. Kendinize takvim oluşturarak, tartıldığınız günleri not alın ve başarınızı takip edin. Takvim her zaman görebileceğiniz bir yerde dursun böylelikle her baktığınızda motivasyonunuz artacaktır.

Gerçekçi olun
Kilo vermek maalesef kolay değil. Bunu kabul ederek başlamanız sizin yararınıza olacaktır. Bu yüzden kendinize mantıklı bir süreç ve hedef belirleyin. 1 ayda 10 kilo vermek ne kolay ne de sağlıklı bir şey değildir.

İradenizi güçlendirin
İradenizin bir anda güçlenmesini bekleyemezsiniz. Kişiden kişiye ve zamana göre iradenin gücü değişir. İradenizi hiç çalıştırmazsanız zayıf kalır, çok üstüne giderseniz de bir yerden sonra çöker. Kendinizi tutmayı öğrenin, yanınızda tatlı yiyen veya iştahınızı kabartacak yiyecekler tüketecek insanlar olacaktır. Kendinize arada hiç ödül vermezseniz, iradenizi fazla zorlamış olursunuz, bu sefer belli bir süreden sonra dayanamayıp pişman olduğunuz yiyecekleri tüketirsiniz. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için kendinizi fazla zorlamayın.
 
Üst