• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kudüs'te Çatışma

Üyelik Tarihi
20 Ara 2012
Konular
2,401
Mesajlar
10,146
MFC Puanı
2,700
Kudüs'te Mescid-i Aksa avlusunda İsrail askerleri ile Filistinliler arasında Cuma namazının ardından çıkan çatışmada 10 kişi yaralandı.

İsrail polisi, cuma namazı esnasında El-Kıbli camisi ile Kubbetu's-Sahra'da namaz kılanların ve Mescid-i Aksa'nın ses sistemlerinin bulunduğu odanın etrafını sardı.

İsrail polisi, cuma namazının ardından İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan mahkumlara destek için yürüyüş yapmak isteyenlere karşı ses bombası kullandı. Göstericilerin polise taşla karşılık verdiği olaylarda biri yabancı 10 kişi yaralandı.

Mescid-i Aksa'nın avlusunda toplanan kalabalık ise İsrail askerlerine tekbir getirerek tepki gösterdi.

Öte yandan, çıkan olaylarda 1 kişinin tutuklandığı bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Shmulik Ben-Ruby, polisin Mescid-i Aksa'nın avlusunu terk ederek, kapılarında beklemeye devam ettiğini kaydetti. İsrail hapishanelerinde uzun süredir açlık grevinde olan Filistinliler ile dayanışma için Batı Şeria'da da gösteri yapan Filistinliler'e İsrail güçlerinin müdahalesinde çok sayıda gösterici yaralandı.

Filistin haer ajansı Ma'an, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle en az 29 protestocunun yaralandığını duyurdu.
 
Üst