• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kulaklık olmadan müzik dinlenecek

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Google, son teknoloji gözlükleri için yeni bir patent başvurusu yaptı.

Google’ın en son teknoloji gözlükleri Google Glasses birkaç ay içinde piyasaya sunulabilir. Artırılmış gerçeklik ile görüntü teknolojisini bir araya getirecek olan gözlüğün yeni ortaya çıkan bir diğer özelliği ‘kemik iletimi’ teknolojisi.

Google’ın patronlarından Sergey Brin’in, ‘birkaç ay içinde piyasaya sunulabileceğini’ belirttiği Google Glasses, tüketicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Google, ABD Federal İletişim Komiyosyonu’na (FCC) sunduğu belgelerde, cihazın tasarımının yanı sıra sahip olacağı teknolojileri de göz önüne serdi. Bugüne kadar yeterince haberini okuduğumuz ve -----sunu izlediğimiz Google Glasses’ın dikkat çeken en yeni özelliği, kemik (ses) iletimi. Yani, kulaklık olmadan ses iletimi.
Slashgear sitesinin haberine göre, kemik iletimi teknolojisi, vibrasyonların kulağınızla bağlantılı kemikler üzerinde ilerleyerek kulağınıza ulaşmasını sağlayacak. Ayrıca, dış ortamın seslerini de -----lu sohbet yaparken veya müzik dinlerken duyabileceksiniz. Diğer önemli bir bilgiye göre, 2.4GHz 802.11 b/g WiFi ve Bluetooth 4.0 bağlantı özelliğine sahip olacak.
PATENT İÇİN BAŞVURU YAPILDI
Google’ın FCC’ye sunduğu belgelerde, kemik iletimi teknolojisi için geçen ifade, ‘kullanıcın kafası aracılığıyla ses iletimi sağlayan tamamlayıcı unsur’ ifadesi yer alıyor. SlashGear, Google’ın birkaç gün önce ‘kemik iletimi için gözlük sapı’ teknolojisinin patenti için başvuru yaptığına da dikkat çekti.

Kemik ses iletimi, yeni duyulmuş bir kavram olmasa da, mükemmel performansla günlük hayata sunulmuş değil, dolayısıyla kullanılan bir teknoloji de değil. Ancak Google Glasses, bu durumu tersine çevirebilir.
Google’ın Rus patronu Sergey Brin’in dediği doğru çıkarsa, birkaç ay sonra tüketiciyle buluşacak gözlüklerin 1500 dolardan satılması bekleniyor.​
 
Üst