• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kurban Bayramı ne zaman başlıyor - Kurban bayramı kaç gündür

DeStina

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
9 Haz 2015
Konular
11,091
Mesajlar
13,910
MFC Puanı
27,850
Kurban Bayramı ne zaman başlıyor - Kurban bayramı kaç gündür

177846.jpg

Herkesin merakla beklediği Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı konusu yapılan Bakanlar kurulu ile belli oldu.

Bayram tatili için herkesin gözü kulağı yapılacak olan Bakanlar kurulundaydı. Kurban Bayramında tatil planları yapanlar bayram tatilinin 9 gün olup olmayacağının açıklanmasını beklerken Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun açıklaması ile herkes Bakanlar Kurulu'nu beklemeye başladı.

Yapılan son Bakanlar Kurulu'nda Kurban Bayram tatilinin 9 gün olması konusu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunuldu. Başbakan'ın oyanı ile Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak bellli oldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 21 Eylül'den itibaren iki buçuk gün izinli sayılacaklar.



Kurban Bayramı ile ilgili tatili kaç gün olacak, Kurban bayramı tatili 9 gün mü oldu, Bayram tatili uzadı mı tartışmaları sürerken son noktayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklaması koymuş oldu. Açıklamaya göre, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 21 Eylül’den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin yazı imzalanarak kurumlara gönderildi.

Başbakanlık'tan konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Kurum yöneticilerince, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılacaklardır. Yazı ilgili kurumlara gönderilmiştir." denildi.

Yakın bir zamanda Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu Edirne'de verdiği demeçlerde, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması için Bakanlar Kurulu toplantısı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na talebinin olacağını söylemişti. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olma amacını ise "İş turizmi açısından düşünüyorum" olarak açıklamıştı. Bunun üzerine gözler bakanlar kuruluna çevrilmiş ve açıklamanın yapılması beklenmişti. Bakanlar kurulunun salı gününe tatili bekleyen çalışanlar için hayal kırıklığına sebep olsa da rahatlatan açıklama bugün verildi.




Özellikle çalışanların dört gözle beklediği Kurban Bayramı 23-27 Eylül tarihlerine geliyor.

23 Eylül Çarşamba günü arife (yarım gün), diğer tatil günleri Kurban bayramı 1. (Perşembe), 2. (Cuma), 3. (Cumartesi) ve 4. (Pazar) günleridir.

Kurban Bayramı hangi günler?


Kurban Bayramı Tatilin Arifesi 23 Eylül 2015 Çarşamba günü yarım gün resmi tatildir.

Kurban Bayramı Tatilin Birinci günü 24 Eylül 2015 Perşembe günü tam gün resmi tatildir.

Kurban Bayramı Tatilin İkinci günü 25 Eylül 2015 Cuma günü tam gün resmi tatildir.

Kurban Bayramı Tatilin Üçüncü günü 26 Eylül 2015 Cumartesi günü tam gün resmi tatildir.

Kurban Bayramı Tatilin Dördüncü günü 27 Eylül 2015 Pazar günü tam gün resmi tatildir.

 
Üst