• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kuru Yemişli Çıtır Tavuk

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
kuru-yemisli-citir-tavuk-1-720x450.png


MALZEMELER

800 gram fileto tavuk göğsü
1 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yer fıstığı
1/2 çay bardağı fındık
1/2 su bardağı corn flakes
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:
15 su bardağı ayçiçek yağı

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
30 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA

Pişirme önerisi:

Kızartma işlemini tavukların çok fazla yağ içermemesi ve çıtır olması için derin yağda ya da fritözde yapın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde dinlendirdikten sonra servis edin.

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız kemiksiz fileto göğüs parçalarını ince uzun parçalar halinde kesin.

Yer fıstığı ve fındığı bir tokmak yardımıyla havanda dövün ya da hafif taneli kalacak şekilde mutfak robotundan geçirin.
Yumurta ve sütü geniş bir kapta çırpın. Kestiğiniz fileto tavuk parçalarını sütlü terbiye karışımında 20 dakika kadar bekletin.

Corn flakesi küçük parçalar halinde kırın. Tuz yer fıstığı ve fındık parçaları ile karıştırın ve düz bir tabağa alın.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Sütlü karışımda beklettiğiniz tavuk parçalarını kuru yemişli pane karışımına buladıktan sonra kızgın yağda renk alana kadar kızartın.

Bir kevgir yardımıyla çıkarttığınız kızarmış çıtır tavukları arzuya göre üzerlerine bal gezdirerek ılık olarak servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.
 
Üst