• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kuzu etli kapama börek

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Hamur için 2.5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, Yarım su bardağı küp doğranmış margarin, 1 yumurta, 1/3 su bardağı buzlu su, 1 yemek kaşığı sirke, İç harcı için 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, Yarım soğan, Birkaç dal taze kekik, 500 gr parça kuzu eti, Yarım su bardağı haşlanmış bezelye, Tuz, Karabiber, Rendelenmiş kaşar peyniri, 2-3 yemek kaşığı krema, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı su karışımı

Unu ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Margarin ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsü alıncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Bir kasede buzlu su, yumurta ve sirkeyi karıştırıp una ekleyin ve yoğurun. Streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında bekletin. Tereyağı ve zeytinyağını tavada ısıtıp küp doğranmış soğan ile sarımsağı soteleyin. Et, bezelye, kıyılmış kekik, tuz ve karabiber ekleyip sotelemeye devam edin. Ocaktan almaya yakın kremayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile açın. 10 cm çapında yuvarlak kalıp ile parçalar kesip mantar karışımını içlerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve kenarlarına yumurta+su karışımından fırçayla sürerek yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarına çatalla bastırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine tekrar yumurta karışımından sürerek 190 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
 
Üst