Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

KVKK devreye girdi! Şimdi WhatsApp düşünsün!

Pozitivizm

⭐🌟🌠Devil Wears Prada🌠🌟⭐
Süper Moderatör
  • Üyelik Tarihi
    28 Şub 2020
  • Mesajlar
    12,968
  • MFC Puanı
    101,240
  • MFC Seviyesi

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) WhatsApp olayı hakkında devreye girdi. KVKK, WhatsApp'ın veri toplamasının önüne geçecek. İşte detaylar.​

WhatsApp'ın kişisel verileri toplayıp işlemesi tüm dünyayı harekete geçirdi. Rekabet Kurumu, WhatsApp hakkında soruşturma başlatmış ve veri toplamanın önüne geçmişti. Şimdi de Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) devreye girdi.

KVKK, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15. maddesi uyarınca WhatsApp'ın uygulamış olduğu bu gizlilik politikasının yanlış olduğunu belirtiyor. Yani WhatsApp ve iştirakleri bu tip kişisel verileri toplayı yurtdışına gönderemez.
WhatsApp'ın uygulamış olduğu bu politika zaten Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na aykırı. Kullanıcılar istemediği sürece verilerini firmalar ile paylaşamaz. Ancak WhatsApp, verilerinizi paylaşmazsanız uygulamayı kullanamazsınız diyor. Bu tamamen kanunlara aykırı bir politika.

Muhtemelen WhatsApp, Türkiye'de hizmet verebilmek için veri toplama olayını kullanıcının isteğine bırakmak zorunda kalacak. Olması gereken de bu zaten.

KVKK'nın WhatsApp hakkında yaptığı açıklamanın tam metnine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

"Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15 inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 
Üst Alt