• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Lanugo Tüyleri, Lanugo Tüyleri Nedir, Lanugo Tüyleri Ne İşe Yarar, Lanugo Tüyleri Ne Zaman Dökülür ?




Lanugo tüyleri bebek henüz anne karnındayken, yaklaşık 14. haftasında vücudunda çıkmaya başlar. Bu tüyler bebeğin tüm vücudunu kaplar. 20. haftada tüyler iyice yoğunlaşır. Lanuga tüyleri çok ince, yumuşak ve çoğunlukla renksiz olurlar. Bazen uzun ve koyu renkli oldukları da görülür. Lanugo tüylerini bebeğin ilk saçları olarak tanımlayabiliriz.


Lanugo tüyleri ne işe yarar?

Lanugo tüyleri gebeliğin ilk zamanlarında bebeğinizin henüz yağ tabakası oluşmamış vücudunu sıcak tutmaya yarar. Gebeliğin son aylarında bebeğin vücudunda yağ tabakası oluştukça bu tüyler yavaş yavaş dökülür.


Lanugo tüyleri ne zaman dökülür?

Lanugo tüyleri gebeliğin son haftalarında bebeğin vücudunda yağ tabakası oluşmaya başladığında dökülmeye başlar. Ancak bebeğin doğumuna kadar tümü dökülmüş olmaz. Doğumdan kısa bir süre sonra en geç bebek 3-4 aylık olduğunda kendiliğinden dökülürler.
Erken doğan prematüre bebeklerde lanugo tüylerinin dökülmesi biraz daha uzun zaman alabilir. Yine erken dğan bebeklerde lanugo tüyleri daha koyu renk olabilir.


Lanugo tüyleri nerelerde olur?

Lanugo tüyleri bebeğin tüm vücudunu kaplar. Omuz, sırt, şakak, alın gibi yerlerde daha sık görülür.
Lanugo tüylerinin dökülmeye başlamasıyla birlikte yerine vellus tüyleri çıkar. Vellus tüyleri çok incedir. Ayva tüyleri olarak da adlandırılır. Vellus tüylerinin köklerinde yağ bezesi bulunmaz. Çocuk ergenliğe ulaştığında vellus tüyleri, belirginleşir, renklenir ve daha yoğun olur.


Lanugo tüyleri dökülmeye başladığında bebeğin kafasında kellikler oluşabilir. Bu da endişelenecek bir durum değildir. Bebeğin kafasında çok kısa sürede kendi sağlıklı ve parlak saçları çıkmaya başlayacağından oluşan kellikler kısa sürede kaybolur.
Kişinin saçlarının gürlüğünün lanugo tüyleri ile bir alakası yoktur, tamamen genetik faktörlerle alakalıdır.
 
Üst