• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Lekelere Karşı Evde Uygulanacak Yöntemler!

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
33742_263x158.jpg


Karışımlarla elde edilen maskeler ile güneş lekelerine son!

Güneş lekeleri ya da çeşitli sebeplerden yüzde oluşan lekeler hayatı zorlaştıran bir görüntü sergiler. Sürekli olarak kapatma ya da gizleme isteği uyandırır. Peki yaz aylarında cilde zarar vermeden leke tedavisi için evde neler yapılabilir? Biyolog-Kozmetolog Pervin Bulgak’tan güneş lekelerine karşı evde uygulayabileceğiniz özel karışım tarifleri…

Bulgak; “Aslında leke tedavisi için doğru zaman sonbahar ve kış mevsimleridir. Ama yaz ayları geldiğinde lekeler daha da belirginleştiği için insan hemen el atma ihtiyacı duyar” diyerek yapılacak her tür bakımın akşam saatlerinde yapılması gerektiğini ve takip eden günlerde ( hatta her gün) güneş koruyucu kullanılması gerektiğinin önemle altını çizdi ve hazırladığı karışımları bizlerle paylaştı.

• 1 su bardağı pirinci ½ litre suda yıkayın. Yıkadığınız suyu bir kaba koyup 15 dakika bekleyin ve pirinç nişastasının dibine çökmesini bekleyin. Üstte kalan su ile 3-4 defa daha aynı işlemi tekrarlayarak elde ettiğiniz nişasta miktarını artırın. En sonunda elinizde nemli bir pirinç nişastası bulacaksınız. Bunu temiz cildinize pamuk yardımı ile tampon yaparak uygulayın. Cilt emdikten sonra bu işlemi 2-3 kere daha yapın ve nişasta yüzünüzdeyken uyuyun. Sabah kalkınca bol su ile durulayıp güneş koruyucunuzu sürün.

Lekeleri gittikçe koyulaşanlar için;

Haftada bir akşamları; 1 yemek kaşığı yoğurdun içine 1 çay kaşığı karbonat ilave edin ve elde ettiğiniz karışımı lekelerin üzerine uygulayın ( hafif masaj yapın) 10 dakika bekletip bol su ile durulayın.


• Yediğiniz ve içtiğiniz ürünler de cildi güneşten korur. Beslenmenize ve bol miktarda su içmeye özen gösterin.

Cildi çok yağlı ama lekeleri olanlara ise;

¼ olgun domates

2 tatlı kaşığı pirinç unu

Domates rendelenecek ve pirinç unu ile karıştırılıp hafif katı bir maske elde edilecek. Elde edilen bu maske öncelikle lekeli alanlara daha sonra da göz çevresi hariç tüm cilde uygulanıp 15 dakika bekletilecek. Ardından ılık su ile ciltten arındırılacak. Bu bakım haftada bir ve akşamları uygulanmalıdır.​
 
Üst