Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Lokumlu Kurabiye

Satürn

Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    41,189
  • MFC Puanı
    12,244
  • MFC Seviyesi



MALZEMELER


100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
25 su bardağı un
15 adet lokum

Üzeri için:


1/2 su bardağı pudra şekeri



NASIL YAPILIR?


Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Ayçiçek yağını da ekledikten sonra elinizle karıştırın.
Pudra şekeri ve mısır nişastası kattığınız kurabiye hamurunu krema halini alana kadar elinizle karıştırmaya devam edin.
Elenmiş unu azar azar ekleyip toparlanana kadar kurabiye hamurunu yoğurun. Yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
Kare şeklindeki lokumları iki eşit parçaya bölün. Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Avuç içinizde bastırarak hafif bir şekilde açtığınız kurabiye hamurlarının iç kısımlarına bir parça lokum yerleştirin ve midye kabuğu şeklinde kapatın.
Hazırladığınız lokumlu kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirdiğiniz kurabiyeleri fırından çıkartın.
Oda ısısında dinlendirdiğiniz lokumlu kurabiyeleri pudra şekerine buladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın
 
Üst Alt