• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
11 Haz 2017
Konular
22
Mesajlar
1,745
MFC Puanı
3,420
Mahşer Günü Nebiler Peygamberimizden Medet Mi İster?

Allah’ın ayetleri hiçe sayılarak, var olma nedenimiz olarak peygamberimiz gösterilince ve her şeyin onun nurundan yaratıldığı söylenince hesap günü ahirette tüm peygamberlerin, peygamberimizden medet isteyeceklerinin iddia edilmesine şaşırmamak gerekir. Bu son derece çirkin bir iftiradır. Allah Kur’an’da açık bir şekilde peygamberlerin arasında ayrım yapılmamasını söyler: “Ve onlar ki, Allah’a ve elçilerine inandılar, onlardan hiçbiri arasında ayrım yapmadılar; işte (Allah), pek yakında onların da mükâfatlarını verecektir. Allah, çok bağışlayan, çok esirgeyendir.” (Nisa Suresi 152). “Elçi, kendisine Rabbinden indirilene iman etti, inananlar da. Tümü, Allah’a, meleklerine, Kitaplarına ve elçilerine inandı. ‘O’nun elçileri arasında hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz. İşittik ve itaat ettik. Rabbimiz bağışlamanı (dileriz). Varış ancak Sana’dır’ dediler.” (Bakara Suresi 285). Peygamberler de dâhil mahşer günü herkes yalnızca Allah’tan medet isterler. Tek bir ayette dahi peygamberlerin ve insanların hesap günü peygamberimizden medet isteyeceklerine dair bir ifade yer almamasına ve aksini gösteren birçok ayet olmasına rağmen yalnız Allah’a ait olan bir şeyin peygamberimize isnat edilmesi, son derece yakışıksız bir iddiadır.
 
Üyelik Tarihi
11 Haz 2017
Konular
22
Mesajlar
1,745
MFC Puanı
3,420
Peygamberimiz Gaybı Bilir Mi?

Bilindiği gibi gayb, akıl ve duyular yoluyla hakkında bilgi edinilemeyen varlık alanını ifade etmektedir. İnsanlar genelde bilinmeyen ve duyu yoluyla bilgi edinilemeyen şeylere karşı ilgi duymuşlardır. Kur’an’da gaybı yalnızca Allah’ın bildiği çok açık bir şekilde ifade edilmiştir. Güvenilir kabul edilen hadis kitaplarında ise bu konuda da birbiri ile çelişen ifadeler vardır. Kimi hadisler ayetler ile uyum içinde gaybın bilgisinin sadece Allah’a ait olduğunu ve peygamberimizin gaybı bildiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade eder. Yine aynı kaynaklarda geçen bazı hadislerde ise peygamberimize gayb ile ilgili bilgilerin verildiği söylendiği için bu türden hadislere dayanılarak peygamberimizin kıyamete kadar zuhur edecek her şeyi bildiği, gayb konusunda hiçbir şeyin ondan gizli kalmadığı iddia edilmiştir. Birçok benzeri konuda olduğu gibi bu konuda da Allah’ın ayetleri gerektiği gibi dikkate alınmamıştır.

Bu konudaki bazı Kur’an ayetleri konuyu tam olarak netleştirir: “Gaybın anahtarları O’nun katındadır, O’ndan başka hiç kimse gaybı bilmez…” (En’am Suresi 59). “Şöyle derler: ‘Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!’ De ki: Gayb, Allah’ın tekelinde. Hadi bekleyin; sizinle birlikte ben de bekleyenlerdenim.” (Yunus Suresi 20). “Göklerin ve yerin gaybı Allah’ındır…” (Hud Suresi 123). “De ki: Göklerde ve yerde gaybı Allah’tan başka kimse bilmez…” (Neml Suresi 65).

Yine ayetlerde, peygamberimizin de gaybı bilmediğini açık bir şekilde ifade etmesi söylenmektedir: “De ki: ‘Ben size, Allah’ın hazineleri yanımdadır, demiyorum. Gaybı da bilmem. Size ‘Ben meleğim’ de demiyorum. Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum…” (En’am Suresi 50). “De ki: Allah’ın dilemesi dışında kendim için yarardan ve zarardan (hiçbir şeye) malik değilim. Eğer gaybı bilebilseydim muhakkak hayırdan yaptıklarımı arttırırdım ve bana bir kötülük dokunmazdı. Ben, iman eden bir topluluk için, bir uyarıcı ve bir müjde vericiden başkası değilim.” (A’raf Suresi 188).
 
Üyelik Tarihi
11 Haz 2017
Konular
22
Mesajlar
1,745
MFC Puanı
3,420
Mehdi Gelecek Mi?

Mehdi inancı da Kur’an’da yer almayan ve rivayet kültürü ile gelmiş bir kabuldür. Mehdi hidayete ermiş yani doğru yola yönelmiş kişidir. Dolayısıyla kelime anlamıyla inanmış her kul aynı zamanda mehdidir. Mehdi ve Mesih rivayetleri İsrailiyat ve Mesihiyat kültüründen dinimize girmiş inançlardır. Her ikisinin de Kur’ani bir temeli bulunmadığı gibi aksine Kur’an ayetler ile çelişen inançlardır. Mehdi hidayete erdiren değil hidayete erendir. Hidayete ancak Allah erdirir. Allah’ın Hâdî sıfatı bu anlama gelmektedir. Söz konusu bu inançlar hak olsa İslam dini ve Müslümanlar için son derece önemli iki konu olurlardı. Öyle olsalar Kur’an’da her ikisi için de açıklama bulunurdu.

Bilindiği gibi Şiilik’te de mehdi beklentisi vardır ve bu beklenti çok temel bir inanç konusudur. On iki imam inancındaki kayıp olan on ikinci imamın gelmesi beklenmektedir. Bu inanç gerek ülkemizdeki kimi cemaat oluşumlarına liderlik yapanlar, gerekse çeşitli ülkelerde siyasi bir güç olarak kitleleri kontrol etmek isteyenler tarafından canlı tutulan bir inançtır. Bu inancı ısrarla savunanlar çoğunlukla bir cemaate ya da bir tarikata bağlı olanlardır. Birçok cemaat ve oluşum kendi liderini en mütevazı olarak asrın müceddidi, biraz daha ileri gidenler mehdi, bir ötesi Hz. İsa, daha da ötesi Allah’ın bizzat içine hulûl ettiği kişi olarak görüyor. Söz konusu bu cemaatlere göre dini en iyi bilen ve uygulayan kişi kendi önderi. Allah’tan doğrudan bilgi aldığı iddia edilen de var, peygamberimiz ile sürekli olarak görüştüğü iddia edilen de. Bir türlü gelemeyen mehdi ve bir türlü gökten inemeyen Hz. İsa anlatımlarıyla oyalanıyor insanlar. Kimi insanlar, hayatları boyunca etrafındakileri “Mehdiyim” diye oyalayarak onlardan maddi manevi menfaat elde ediyorlar. Ruhları ve bedenleri sömürülüyor. Yıllardır geliyor, geldi deniyor. Geleceği söylenen tarihler yaklaştığında bir bahane ile her seferinde tarih biraz daha ileriye atılıyor. Zamanında mehdinin 2000 yılında ortaya çıkacağı iddia edilirdi. Sonra değişti tarihler. İşte tüm bunlar, uydurulan dinin bir ürünü olarak ortalıkta geziyorlar. Yarın Allah’ın huzuruna çıktığımızda bu iddia ve inançlardan dolayı rezil olmak var. Bu türden iddia ve inançlara sahip kişilerin, zaman varken tövbe ederek bu saplantılarından kurtulmaları gerekir.

İnananlar, Kur’an’ın ifade ettiği gibi aklını kullanmalı ve dini konulardaki uydurmalara itibar etmemelidirler. İnsanların bilmesi gereken dini bir konu varsa bu Kur’an’da yer alır. Bunun dışında kaynak ve söylemlere ilahi bildirimmiş gibi itibar etmek Allah’a, Kur’an’a ve peygamberimize iftirada bulunmaktır. İnsanı kurtaracak yani hidayete ulaştıracak olan sadece Allah’tır. Hidayet rehberi ise Kur’an’dır. Hz. Peygamberin gerçek yolu, Kur’an’ı rehber edinmekten geçer.
 
Üyelik Tarihi
11 Haz 2017
Konular
22
Mesajlar
1,745
MFC Puanı
3,420
Nur-u Muhammedi Ne Demektir?

Bu da halk arasında özellikle tarikat ve tasavvuf çevrelerinde oldukça yaygın olan inançların başında gelmektedir. Temelde, Hz. Âdem’den de, her şeyden de önce peygamberimizin nurunun yaratıldığı tezine dayanmaktadır. Bu inanca göre ilk yaratılan şey peygamberimizin nurudur ve geri kalan her şey o nurdan yaratılmıştır. Bu inanç da tam anlamıyla Kur’an’a aykırı bir iddiadır. Her şeyin peygamberimizin nurundan ve peygamberimiz için yaratıldığını söylemek Allah’a iftira etmektir. Allah Kur’an’da peygamberimize şöyle söylemesini buyuruyor: “Ben peygamberlerin ilki değilim; kendime de size de ne yapılacağını asla bilmiyorum; ben sadece (vahyi) olduğu gibi beyan eden bir uyarıcıyım.” (Ahkaf Suresi 9). Peygamberimiz ilk peygamber olmadığı gibi ilk yaratılan da değildir. Kur’an bize göklerin ve yerin nurunun Allah olduğunu söylüyor: “Allah, göklerin ve yerin nurudur…” (Nur Suresi 35). İnsanlar Allah’ın ayetlerini hiçe sayarak her şeyin peygamberimizin nurundan yaratıldığını iddia etseler de Allah açık bir şekilde söylemektedir bize: “Ben onları ne göklerin ve yerin yaratılışına tanık kıldım; ne de kendilerinin yaratılışına; ayrıca, (insanları) yoldan çıkaran bu (varlıkları) kendime hiçbir şekilde yardımcı edinmiş de değilim.” (Kehf Suresi 51). Bu türden asılsız iddiaların Hıristiyanlıkta Hz. İsa’ya da isnat edildiği görülmektedir. Yuhanna İncili’nde şu ifade yer alır: “Ben dünyanın nuruyum” (Yuhanna 8/12).
 
Üyelik Tarihi
11 Haz 2017
Konular
22
Mesajlar
1,745
MFC Puanı
3,420
Allah Peygamberimiz İçin “Ey Habibim” Demiş Midir?

Aynı şekilde çok yaygın olan bir diğer inanç da, Allah’ın peygamberimize “Ey Habibim” yani “Ey Sevgilim” şeklinde hitap ettiği inancıdır. Oysa Kur’an’da tek bir ayette bile bu şekilde bir hitap geçmemesine rağmen uydurma rivayetlerden hareketle yerleşmiş bu inancın kimi Kur’an tercümelerine dahi yazıldığını görmekteyiz. Ayetin orijinalinde Allah “Ey Muhammed” diye hitap ederken kimi çevirmenler bunu “Ey habibim” şeklinde yazmakta ve peygamberimize hitap olarak bu şekli ile Kur’an’da yer almayan bir ifadeyi Kur’an’a ilave yapmaktadırlar. İddia edildiği gibi peygamberimiz Allah’ın sevgilisi ve en sevdiği olunca, bu inanç üzerinden her türlü uydurmanın üretildiği ve Allah’ın peygamberimize vermemiş olduğu yetkilerin, insanlar tarafından peygamberimize verildiği görülmektedir.

Allah’ın peygamberimizi sevdiğinde hiç şüphe yoktur. Allah gerçek anlamda inanan hakikatli bütün kullarını sevmektedir. Kur’an’da geçen ‘hubb’ kelimesi bu sevgiyi ifade eder. Örneğin bir ayette: “Ey inananlar! Eğer imanınızı kaybederseniz, Allah, zaman içinde (sizin yerinize) O’nun sevdiği ve O’nu seven insanlar geçirecektir…” (Maide Suresi 54).
 
Üyelik Tarihi
16 Eki 2012
Konular
21
Mesajlar
196
MFC Puanı
30
Mehdi konusu biraz derin ama Kur'an-ı Kerim de İslamiyet mazlım geldi mazlum gidecek gibisinden bir ayet vardı diye hatırlıyorum isteyenler araştırsın yani islamın altın çağı geldi geçti artık günümüz olaylarındanda açık mesela örneğin ben Rize de yaşıyorum ve Rizenin merkezindeki orta cami 1500 yıllarında inşa edilmiş bir tarihi eser yolu açmak için yıkılmak üzere islam dininin son çırpınışlarını yaşıyoruz bu nedenle Mehdi nin geleceği kesin değil ama bazı kaynaklarda da İslamın yücelip 4 cihanı kaplayıp sonrasında tekrar çökeceğini belirtiyor bizim insanımız da bunu bu şekilde yorumluyor mehdi gelecek islamiyet canlanacak sonrasında mehdi ölecek ve eskisi gibi dine kötü bakılacak ama bu çok eski bir kaynak ve ben bunu Osmanlının Süleyman döneminde tüm cihanı yönettiği döneme vadediyorum sonuçta İslamiyet egemendi ayrıca günümüz şartlarında hele ki din ve devlet işleri birbirine karışmış teknolojiye haram karışmışken bu zor bence İslamiyet'in son dönemleri ni yaşıyoruz dua edelimde öyle olmasın.
 
Üyelik Tarihi
11 Haz 2017
Konular
22
Mesajlar
1,745
MFC Puanı
3,420
Mehdi konusu biraz derin ama Kur'an-ı Kerim de İslamiyet mazlım geldi mazlum gidecek gibisinden bir ayet vardı diye hatırlıyorum isteyenler araştırsın yani islamın altın çağı geldi geçti artık günümüz olaylarındanda açık mesela örneğin ben Rize de yaşıyorum ve Rizenin merkezindeki orta cami 1500 yıllarında inşa edilmiş bir tarihi eser yolu açmak için yıkılmak üzere islam dininin son çırpınışlarını yaşıyoruz bu nedenle Mehdi nin geleceği kesin değil ama bazı kaynaklarda da İslamın yücelip 4 cihanı kaplayıp sonrasında tekrar çökeceğini belirtiyor bizim insanımız da bunu bu şekilde yorumluyor mehdi gelecek islamiyet canlanacak sonrasında mehdi ölecek ve eskisi gibi dine kötü bakılacak ama bu çok eski bir kaynak ve ben bunu Osmanlının Süleyman döneminde tüm cihanı yönettiği döneme vadediyorum sonuçta İslamiyet egemendi ayrıca günümüz şartlarında hele ki din ve devlet işleri birbirine karışmış teknolojiye haram karışmışken bu zor bence İslamiyet'in son dönemleri ni yaşıyoruz dua edelimde öyle olmasın.



Öyle bir ayet yok. Görüşünüz Kuran'i çerçevede yazılmamış. Lütfen ben konularımı Kuran ayetlerine dayanarak yazıyorum. Sanılar, masallar, hikayeler, kuruntulara göre değil..

Görüşünüzde işe yarar değerli bir fikir göremedim. Sizin zihniyetiniz dünyayı yönetmek olsun, bizim zihniyetimiz bir insana daha ayet ulaştırmaktır.

Hatırladığınız ayeti lütfen yazar mısınız?

Kafadan din ayet uydurmak büyük günahtır. İslam delil dinidir. Lütfen sanılarla konuşmayınız..

Mehdi fikri uydurmadır. İnanç konularında tek kaynak Kurandır. Ameli konularda ise Kuran ve sahih Sünnet..

Osmanlı ile kafayı bozmak yerine, Kuran okuyunuz. :smile:
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
yeni bir oyun uhuwwww :D
615
 
Üyelik Tarihi
11 Haz 2017
Konular
22
Mesajlar
1,745
MFC Puanı
3,420
Afedersiniz ama burada sanırım beni yanlış anladınız :) Ben kalkıp onlara vatandaşlık verilsin demedim tekrar okuyun yazdıklarımı. Ben sadece İNSAN lügatında İNSAN olarak bakmalıyız dedim.

Burada çemkirmek sözcüğünü farklı yerlere çekip birbirimize taraf oluşturmak ya da birini kötü göstermeye gerek yok.

Benim hakkımda da hiç bir şey bilmiyorsunuz bu şekilde yorum yapma hakkına sahip değilsiniz. Fikrinizi beyân edebilirsiniz saygı duyarım. Sizde benim fikirlerime saygı duymak zorundasınız.

Sen fikirlerini çok güzel ifade ettin.. :smile:
İnsanlar(!) yanlış anlamaya programlanmışlarsa senin yapacak bir şeyin yok. :wink:
Bu yüzden kendini suçlu hissetme.. Senin bir suçun ya da yanlışın yok.^^

Vicdansız yığınların içinde halen merhamet sahibi birini görebilmek güzel.. :smile:
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
615 :D ayrıca arka arkaya yazabilir miyiz ki ?
 
Üyelik Tarihi
11 Haz 2017
Konular
22
Mesajlar
1,745
MFC Puanı
3,420
Kuran müminleri ne güzel anlatmış ama müminler sadece kardeştir.. :)
Onlar her zaman birbirine yardımcı olurlar..
Ensar muhacir gibi kardeşini kendinden ayrı bilmezler..
Ve amelleri karşılığında cenneti alırlar

Kuran müşrikleri de ne güzel anlatmış ama onlar ufacık bir yardıma bile engel olurlar.. :)
Hiçbir zaman yardım etmezler. İyilikten hoşlanmazlar.
Ve sonunda, gerçeklere inatçı, hayrı hep engelleyen,
Haddi aşan (doğruluktan) şüpheci her kâfirin gittiği gibi cehenneme yuvarlanırlar..

Ben Suriyeliler geldi diye bayram etmiyorum. Ama ülkem için övünebileceğim tek bir şey say deseler o da mültecilere kapıları açmak olacaktır.. Çünkü biz Kuran'a inanan, insanlıktan ümidini kesmeyen kişilerdeniz, tek derdi çıkarları ve bencilliği olan kimselerden değiliz hiçbir zamanda olmamalıyız..
 
Üyelik Tarihi
11 Haz 2017
Konular
22
Mesajlar
1,745
MFC Puanı
3,420
614 ^^

Alt alta yazılmıyor ama araya bir kişi girince yazabiliyorsun.. :)
 

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
25 Eyl 2015
Konular
41
Mesajlar
1,107
MFC Puanı
7,680
Türkiye’deki Suriyelilerin Türk ekonomisi ve hatta Türk sosyal yapısının dengelerini bozma ihtimalinin çok yüksek olacağı açıktır.

4 yıl Ekonometri ve finans okudum üniversitede.Daha böyle bi cümle kullanmak bana nasip olmadı fkfkfjdhdjd
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst