Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Makaron Yapımı ve Püf Noktaları

OBERON

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,142
  • MFC Puanı
    151
  • MFC Seviyesi

Malzemeler

75 gram yumurta akı (bayat)
75 gram toz badem
150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
30 gram normal toz şeker
10 gram şekersiz kakao
1 çay kaşığı tuz

Ganaj Kreması İçin:

100 gr sütlü çikolata
100 gram krema

Hazırlanışı

İlk olarak krema yapımı ile işe başlayın. Sıvı olan kremayı sos tenceresine koyun. Kaynama dercesine gelince içine çikolataları ilave edin. Çikolatalar eriyip pürüzsüz hale gelene kadar kısık ateşte karıştırın. Kremayı dolaba koyun, çokokrem halini alacaktır.
Makaronu yapmak için yumurtaların aklarını bir kabın içine alın ve bir fiske kadar tuz ekleyin. Mikserin düşük ayarında, çırpmaya başlayın. Köpüklenme meydana gelince şekeri az az 5 seferde ilave edin. Mikserin devrini yükseltip, beyaz köpük olana kadar çırpın. Eğer renkli şekilde yapmak isterseniz bu zaman zarfında gıda boyası ekleyebilirsiniz. Malzemenin yarısını ayırıp, yarısına da boya katabilirsiniz. Robottan bademleri, kakaoyu ve pudra şekerini geçirin. Yarısını merenge ilave edin, diğer yarısını da aynı şekilde diğer merenge ekleyin.
Alt kısımdan başlayarak, üst kısma doğru yavaş hareketlerle karıştırın. Sıkma torbasının içine makaronu doldurun. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin ve 3 cm aralık olacak şekilde dizin. Oda sıcaklığında yarım saat kadar bekletip kurutun.
Fırını önceden 160 derece ısıtın ve 10-15 dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğuması için bekleyin ve eşleştirin. Aralarına kremadan( ganaj) sürün ve 1 gün beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Birleştirilince bu ölçüden 12-13 tane çift makaron çıkar.
Afiyet Olsun!​
 
Üst Alt