• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mantar Kavurma Tarifi

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
mantar-kavurma.jpg

Kişi Sayısı :4
Hazırlama Süresi : 20dk
Pişirme Süresi :25dk

Mantar Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
100 gram shiitake mantarı
200 gram kültür mantarı
2 adet tavuk göğsü
1 diş sarımsak
2 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber

Mantar Kavurma Tarifinin Püf Noktası
Mantarlar ve tavuklar pişirme aşamasında sularını bırakacaktır. Bunu önlemek için tavukları ayrı bir tavada pişirmenizi öneriyoruz. Ayrıca tüm aşamaları orta ateşte gerçekleştirin. Yemeğinizi tercih ettiğiniz tek bir mantar çeşidiyle de hazırlayabilirsiniz.

Mantar Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
1-Mantarları incecik akan suyun altında yıkayın, varsa topraklarından arındırın. Daha sonra iyice kurulayın.

2-Ardından mantarları uzunlamasına orta kalınlıkta doğrayın.

3-Soğanların kabuklarını soyun. İnce piyazlık bir şekilde doğrayın.

4-Tavukları da ince ince doğrayın. Bir kabın içerisine alın. 1 diş sarımsak, biraz zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberle harmanlayın.

5-Bir tavanın içine zeytinyağını ve soğanları alın. Üzerine şeker ilave edin ve karamelize olana kadar iyice kavurun.

6-Ardından içerisine sarımsağı ezip ilave edin. Biraz daha kavurun.

7-Doğradığınız mantarları azar azar soğanların üzerine ilave edin. Suyunu bırakmaması için orta ateşte pişirin.

8-Ayrı bir tavada tavukları az yağda kavurun.

9-Mantarlar iyice pişince tuz ve karabiberini ekleyin. Ayrı bir yerde pişirdiğiniz tavukları bu karışımın içerisine alın.

Yemeğinizi kapağı kapalı bir şekilde birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun.
 
Üst