• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mantarlı Kuzu Güveç tarifi

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
vQ7Ql6.jpg


Malzemeler:
500 gr kuzu kuşbaşı
250 gr istiridye mantarı
3-4 kaşık sıvı yağ
1 dolmalık biber
2 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 domates (büyükse 1 tane)
1 tatlı kaşığı toz biber
Tereyağı
Kaşar peyniri

Yapılışı:
Kuşbaşı et üzerine sıvı yağ ilave edilerek ocağa alınır. Kaynayınca ocak kısılır. Et suyunu çekene kadar pişirilir. Pişip pişmediği kontrol edilir (et çok sertse biraz sıcak su ilavesiyle az daha pişirebilirsiniz ) Soğanlar piyazlık doğranır, etin üzerine eklenir. Kısık ateşte kavrulur. Sarımsaklar ikiye üçe bölünür, eklenir.
Mantarlar ve biberler iri parçalar halinde doğranır ve tencereye alınır. 1-2 dakika kavrulur. Üzerine kabuğu soyulup doğranan domatesler eklenir Tuz ve toz biber eklenir, karıştırılır ( ateşte 1-2 dakika çevirmeniz yeterli) . Güveçlere paylaştırılır.

Güveç kaplarının üzerine isteğe göre tereyağı eklenir ve fırına alınır. Domatesin suyunu çekip üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkarılıp üzerlerine birer parça kaşar dilimi koyulur. Tekrar fırına verilir. Peynirler eriyip, hafif kızarınca çıkarılıp sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun
 
Üst