• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Güncel Marmara Üniversitesini hackleyen hacker: Devletime zarar verecek bir şey yapmam

Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150

Türkiye’nin en büyük ve en köklü üniversitelerinden biri olan Marmara Üniversitesi’ni hackleyen siber korsanın itiraf mesajı çok konuşuldu.​

Teknolojinin gelişmesi bir taraftan günlük yaşantımızı kolaylaştırırken, diğer bir taraftansa daha önce hiçbir şekilde var olmayan tehlikeler artık günlük hayatımızın en büyük kabuslarından biri haline gelebiliyor. Neden mi bahsediyoruz? Tabi ki siber güvenlik ve siber korsanlardan.

Geçtiğimiz günlerde ülkemizin en büyük ve en köklü üniversitelerinden biri olan Marmara Üniversitesi sistemlerinin hacklenmesi, bir kez daha akıllara ne kadar güvendeyiz sorusunu getirdi. Üstelik iddialara göre üniversite sistemini hackleyen kişi sadece 17 yaşında bir çocuk.

Öyle ki “YUBA” mahlasını kullanan kişi, üniversite sistemini ele geçirdikten sonra buradan edindiği bilgilerle üniversite yetkilileriyle iletişime geçti. Muhatabına SMS gönderen YUBA, kendisinin devlete zarar vermeyecek bir kişi olduğunu ve sistemde bir açık bulunca sistemi hacklediğini, kendisiyle iletişime geçilmesi halinde ise açığın ne olduğunu söyleyeceğini belirtti.

Buraya kadar her şey gayet masum ancak YUBA’nın söylemediği bir şey var, o da hackleme esnasında üniversite veritabanında kayıtlı olan 5.698 kişinin verilerinin de ele geçirilmiş olması. Elbette bu son durum, YUBA’nın belirttiği kadar iyi niyetli olmadığını gösteriyor.

Öte yandan bu bilgisayar korsanı ele geçirilmeden yaşının 17 olduğunu teyit etme imkanımız da bulunmuyor. Eğer YUBA isimli korsan gerçekten yaklaşık 6.000 kişinin bilgilerini ele geçirdiyse, belki de 17 yaşını kanunlardan kurtulabilmek amacıyla uydurmuş olabilir.
 
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
Muhatabına SMS gönderen YUBA, kendisinin devlete zarar vermeyecek bir kişi olduğunu ve sistemde bir açık bulunca sistemi hacklediğini, kendisiyle iletişime geçilmesi halinde ise açığın ne olduğunu söyleyeceğini belirtti.
17 yaşında ki çocuk sisteme giriş yapabiliyorsa profesyonel hackerlar neler yapmaz: ) güvenlik ağlarını biraz daha sıkı yapsınlar: )
 

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
"Devletime zarar verecek bir şey yapmam".demiş madem neden hackledin amacın ne ?
 

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,087
Mesajlar
5,879
MFC Puanı
20,700

Marmara Üniversitesini hackleyen hacker: Devletime zarar verecek bir şey yapmam​

Ulan....!!! Yapacağını zaten yapmışsın....Bu neyin savunması böyle......!!!
 
Üyelik Tarihi
25 Kas 2022
Konular
0
Mesajlar
134
MFC Puanı
430
Üniversite seviyesinin ne kadar düşük olduğunu gösterir. 17 yaşındaki çocuğun hacklediği bir sisteme sahip Üniversiteden hiç bir hayır gelmez. Orada okuyanların yıllarına yazık olmuş.
 
Üst