• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mars için İlk Tarih Açıklandı

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
zVdBrR.jpg




Ulusal Havacılık ve Uzay İstasyonu NASA, uzayın derinlikleri ile ilgili başarılarına, parametre taşları ekleme yolunda çalışmalarına devam ediyor. Her ne kadar insansız keşifleri ile, milyonlarca ışık yılı uzaklığa kadar ulaşmayı başarmış olsa da NASA, henüz Mars yüzeyine ilk insan adımlarını taşıyabilmiş değil.

Şu anki teknolojinin, özellikle de roket teknolojinin bir sıçrayış yapamamasından ötürü, ne yazık ki farklı gezegenlere yapılacak olası insanlı uzay seyahatleri, ciddi zaman sıkıntılarıyla karşı karşıya kalıyor.

Tüm bunların ötesinde NASA, Kızıl Gezegen Mars’a, insanlı uçuş gerçekleştirmek adına, mevcut teknolojiyi sonuna kadar kullanmaya devam ediyor ve bu görev için üzerinde çalıştığı Orion Uzay Aracı ile ilgili başarılı sonuçlar alabiliyor.

Son olarak ise NASA’nın üzerinde çalıştığı Mars’a ilk insanlı uçuşu gerçekleştirmesi planlanan Orion Uzay Aracı’nın, Dünya’dan ayrılma tarihi ile ilgili değişiklik geldi.

NASA, Mars için ilk insanlı uçuşu gerçekleştirecek!
Bilindiği gibi NASA, Kızıl Gezegen Mars’a gönderdiği Curiosity isimli deyim yerindeyse yürüyen laboratuvar uzay aracı ile, Mars hakkında ciddi veriler elde ediyor. Curiosity aracılığında Mars ile ilgili keşifler süredursun NASA, Mars için gerçekleştireceği insanlı uçuş için Orion Uzay Aracı çalışmalarına da son sürat devam ediyor.

Aslında NASA, daha önce Orion Uzay Aracı ile Mars’a yapacağı insanlı uzay seyahati için, Ağustos 2021 tarihini öngördüğünü açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde yaptığı yeni bir açıklama ile NASA, Orion Uzay Aracı’nın yola çıkış tarihini ertelediğini açıkladı!

NASA, Mars’a ne zaman insanlı uçuş düzenleyecek?
Orion Uzay Aracı çalışmalarının iyileştirilmesi adına, daha önce belirtilen Ağustos 2021 tarihini, birkaç yıl öteleyerek Nisan 2023’e taşıdığını açıklayan NASA, planların herhangi bir aksilik ile karşılaşmaması durumunda, öngörülen 2023 tarihinin kuvvetle muhtemel olabileceğini belirtiyor.

Oluşabilecek hemen her türlü olası aksaklık üzerinde tüm detaylarıyla çalışma yapan NASA, Orion Uzay Aracını sık sık ciddi testlerden geçiriyor. Son testlerinde başarılı sonuçlar almış olan Orion Uzay Aracı, nitekim 2023 tarihini de kuvvetlendirmiş oldu.

Mars yüzeyini taklit etmesi açısında, çöllerde testlerine devam edilen Orion Uzay Aracı, şu an hala gelişim süreci içerisinde.

Bunlara ek olarak NASA yöneticisi Charles Bolden yaptığı bir açıklamada, Kızıl Gezegen’e ilk adımını atacak insanlar için ciddi çalışmalar yaptıklarını, ve bu isteklerini olası 2023 tarihinde gerçekleşmesi için beklemeye koyulmak istediklerini, belirtti.

Şu an için Orion Uzay Aracı geliştirmelerine ek olarak, söz konusu insanlı uçuş için adaylar üzerinde de çalışmalar yapan NASA, bu konu ile ilgili net bilgileri ise, şu an paylaşmış değil.

Önümüzdeki yıllarda, Orion Uzay Aracı’nın gelişim sürecinin, planlanan Nisan 2023 tarihini yine mi erteleyeceği yoksa daha erkene mi çekeceği ise, merak edilenlerden kalmaya devam edecek.
 
Üst