• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mavi Yasemin/Kashmira Sheth

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
maviysmn.jpg


12 yaşındaki Seema Trivedi ailesiyle birlikte yaşadıkları küçük Hindistan kasabasından Amerika’daki Iowa City’ye taşınacaklarını öğrendiğinde, mor renkli mango ağaçlarına, hoş kokulu yaseminlere, muson yağmurlarına ve canlı Pazar yerlerine veda etmesi gerektiğinin farkına varır. Hepsinden önemlisi ardında en sevdiği dostu ve kuzeni Raju’yu da bırakacaktır. Her şeyin çok farklı olduğu Iowa City’de, Seema, kendisini farklı bir dil ve gelenekler içinde bir yabancı gibi hissetmektedir. Ancak bu yabancı topraklara giderek alıştıkça, özgüveni yeniden yeşerir ve Seema eski ve yeni yurdu arasında bir köprü kurabileceğini anlar.

Yalnız kaldığımızda Raju ile ingilizce alıştırma yapıyorduk.Ona söz öbeklerini öğrettim,birini kafaya almak,çocuk oyuncağı, bir de en sevdiğim çuvallamak.
Iowa City'ye gitmeden önceki gün hep birlikte yemeğe oturduğumuzda Raju ile ingilizce konuşmaya başladık.Kaka o kadar şaşırmıştı ki dal dolu kaşığı elinde dondu kaldı.

''Demek ona ingilizce öğrettin,'' dedi bana.
 
Üst