• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Metal müzik, Taksim Dorock’ta susmayacak

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Metal müzik, Taksim Dorock’ta susmayacak

Türkiye’de metal müzik denince akla gelen ilk sahne olan Taksim Dorock’ın finansal olarak çok zor durumda olduğu ve kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı yönünde iddialar birkaç gündür kültür sanat haberlerinin gündemindeki yerini koruyor. Özellikle önce Beyoğlu Hayal Kahvesi’nin ve sonrasında da Kadıköy Shaft’ın kapanma kararıyla beraber korkuyla karşılanan iddialara Dorock’ın Müzik Direktörü olarak göreve başlayan Tanju Can yanıt verdi. Türkiye’nin unutulmaz death metal grubu Asafated’ın bas vokali ve aynı zamanda vokalisti olduğu UÇK GRIND BAS’tan tanıdığımız Can, iddiaları BirGün’e değerlendirdi. Can, iddiaları asılsız olarak değerlendirerek Dorock’ın Taksim’deki etkinliğini sürdüreceğini ifade etti.

Can iddiaları şu sözlerle yalanladı: “Bu tür iddiaların aslı yok. Kapanan mekânlar için üzülüyoruz. Ama Dorock Taksim için böyle bir şey söz konusu değil. Gelen teklif sonrası mekânın müzik direktörü olarak görevime başlıyorum ve sert müzik adına geçmişte olduğu gibi bugünden sonra da yapacak çok etkinliğimiz olacak.”

Özellikle İstiklal Caddesi’nde art arda kapanan mekânlarla ilgili durumu da değerlendiren Can, şunları söyledi: “Taksim’in Gezi Direnişi sonrası yaşadığı süreç gerçekten zor. Bir şekilde haritadan silinmek, dönüştürülmek isteniyor. Tabii buranın değerini bilen insanlar böyle bir şeye izin vermeyecektir. Bu süreçte kapanan mekânlar için biz de çok üzülüyoruz. Burası dünyanın en kozmopolit kentlerindenbirisi ve Beyoğlu buranın kalbi. Kalbimize hançer saplanabilir fakat bizi öldürmeyen yaralar güçlendirecektir.”
 
Üst