• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Sentinus

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Ağu 2013
Konular
3,490
Mesajlar
10,553
MFC Puanı
7,510
Metalurji ve Malzeme mühendisliğinin ülkemizde diğer mühendislikler kadar köklü bir geçmişi bulunmamaktadır. Daha yeni yeni gençlerin tercih alanına giren bir mühendislik dalıdır. Peki bu mühendislik hangi alanları kapsamaktadır, mezun olan mühendisler nerelerde iş olanağına sahip olmaktadırlar?
Metalurji bir metal bilimidir. Metalin hammadde haline getirilmesi üzerine prosesleri düzenler. Bölümün diğer bir ilgi alanı da malzemelerdir. Birçok organik ve inorganik maddelerden farklı özellikte malzemelerin çıkarılması sağlanmaktadır. Gelişen teknoloji ile sektörde değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişiklikler sonucunda kullanılan malzemeler sürekli farklılık göstermekte, sektörde buna ayak uydurmalıdır. Metalurji malzeme mühendisliği bölümünü kazanıp okumaya başlayan adaylar ilk yıllarında fizik, kimya, matematik gibi temel bilimler üzerine dersler gösterilip daha sonraki yıllarda metallerin ve çeşitli malzemelerin içyapısını incelemekte ve farklı özelliklerde malzemeler oluşturmak için dersler almaktadır.
metalurji-ve-malzeme-muhendisligi-1.jpg
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği – Kimya Meslekleri

Bölümün ilgilendiği malzemeler; seramikler, plastikler, polimerler ve metaller olarak sınıflandırılmaktadır. Bu malzemeler sektörün talebine göre farklı oranlarda yakıştırılarak, fiziksel ve kimyasal özellikleriyle oynanarak farklı malzemeler haline getirilmektedir. Bölümün birçok mühendislik dalı ile de ortak yanları bulunmaktadır; Kimya mühendisliği, Makine mühendisliği, çevre mühendisliği vb.
Bölümden artık “Metalurji ve Malzeme Mühendisi” olarak mezun olan adaylar her sektörde çalışabilme imkânı bulmaktadırlar. Özellikle havacılık, savunma, enerji, demir-çelik fabrikaları, kimya, biyoteknoloji ve tıp alanında faaliyetlerini sürdürmektedirler.
 
Üst