• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Microsoft’tan Windows 10 kullanıcılarına kötü haber Mayıs 2023

StigmatA

Forum Sorumlusu
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
1,626
Mesajlar
29,243
MFC Puanı
217,890

İşletim sistemi dünyasının en büyük ismi konumunda olan Microsoft, popüler sürümü Windows 10’u kullananları uyardı.​

Kimimiz istikrarı severiz. Şu anki durumumuzda rahat hisseder ve sürekli olarak güncelleme yapmak istemez. Bu bir motivasyon dersi olmasa da, hala Windows 10 21H2 sürümünü kullananlar için önemli birkaç bilgi paylaşmamız gerekiyor. Microsoft, 21H2 sürümüne olan desteğin yakında, gelecek ay sona ereceğini kısa bir süre önce duyurdu. Bu, Haziran ayından itibaren hiçbir güvenlik güncellemesi veya ek özellik almayacağınız anlamına gelir. Dahası, şirket otomatik olarak sisteminizi yükseltme işlemini başlatacak.

Microsoft, muhtemelen Windows 12 üzerinde çalışıyor olsa da hala eski Windows 10 21H2 sürümünü kullanan kullanıcılar mevcut. Ancak, belirtildiği üzere, bu Windows sürümü için desteğin yaklaşık bir ay içinde sona ereceği bilgisini kullanıcılara iletmiştir. Bu süre sonunda, cihazınız güvenlik güncellemelerini almamaya başlayacak ve bu durum çeşitli güvenlik tehditlerine açık hale gelmenize sebep olabilir.

Microsoft’tan Windows 10 kullanıcılarına kötü haber!​

Kullanıcılar, daha yeni olan Windows 10 22H2'ye yükseltme yapabilirler veya cesur bir adım atarak en son Windows 11'e geçiş yapabilirler. Microsoft, Windows 10 21H1 Home, Pro, Pro Education ve Pro Workstation sürümleri için hizmet ve desteğin 13 Haziran'da sona ereceğini belirtti. Haziran 2023'te yayınlanması planlanan güvenlik güncellemesi, bu sürümler için son güncelleme olacak.

Microsoft, bir hatırlatma notunda, "Korunmanızı ve üretkenliğinizi sürdürmenize yardımcı olmak için, Windows Güncelleme, hizmet süresi sona yaklaşan veya son birkaç ay içinde hizmet süresi dolacak olan Windows 10 tüketici cihazları ve yönetilmeyen iş cihazları için otomatik olarak bir özellik güncellemesi başlatacaktır. Bu, cihazınızın desteklenmeye devam etmesini ve güvenlik ve ekosistem sağlığı için kritik olan aylık güncellemeleri almasını sağlayacaktır," ifadesini kullandı.
 

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
Bilgi için teşekkürler.
 

burak35

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
4 Ağu 2023
Konular
0
Mesajlar
10
MFC Puanı
20
Destek kesildikten bir kaç sene sonra bile Windows 10 sorunsuz kullanılabilir diye düşünüyorum.
Windows 7 deyken destek kesildikten 2 sene sonra bile sorunsuz kullanmaya devam etmiştim.
Tabiki Güvenlik güncellemelerini tek tek ve inceleyerek sisteme dahil etmiştim.
 
Üst