• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mısır'da turizmciler Turizm Bakanına isyan etti: İstifa et!

mum

Özel Üye
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
2,214
Mesajlar
2,424
MFC Puanı
1,030
Mısır'da Yüksek Turizm Konseyi Üyeleri görevlerinden istifa ederek, Turizm Bakanı'nın görevden alınması çağrısında bulundular.

yahya_rasid.jpg


Mısır Turizm Bakanı Yahya Raşid'in görevden alınmasını isteyen Yüksek Turizm Konseyi'nin üst düzey yöneticileri görevlerinden istifa etti. Egypt Independent'ta yer alan habere göre, aralarında Kızıl Deniz Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Kamil Ebu Ali'nin de olduğu çok sayıda turizmci konseyden ayrıldı.

''BAKANLA ORTAK ÇALIŞMA YÜRÜTEMEDİK''

İstifa sonrası açıklama yapan Kamil Ebu Ali, ''Toplantılar net gündemlerle yapılmıyor. Ortada, sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını irdeleyen, turizm endüstrisini kurtarmayı amaçlayan bir ajanda yok. Bakanla ortak çalışma yürütemedik.'' dedi.

''SEKTÖRÜN YAPISAL REFORMLARA İHTİYACI VAR''

''Konu artık sadece Rusya veya İngiltere değil'' diyen Ebu Ali, ''Sektörün yapısal reformlara ve iyi bir iletişime ihtiyacı var. Bakan, sorunların aşılması için sektörün tüm bileşenlerini bir araya getirmenin yollarını bulmalı.'' değerlendirmesinde bulundu.

''İNSANLAR İŞİNİ, MISIR MİLYONLARCA DOLAR KAYBEDİYOR''

Yüksek Turizm Konseyi'nden istifa eden bir diğer isim ise Mısır Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Ahmed El Vasif oldu. Vasif de istifaya ilişkin açıklamasında, Yahya Raşid'in politikalarının hem insanların işini kaybetmesine, hem de milyonlarca dolar kayıp yaşanmasına neden olduğunu savundu.

Mısır Hac Enstitüsü Başkanı Nasır Torki de konseyden istifa edenler arasında. Torki ise Bakan Raşid'e, hac ücretlerine getirilen zamlara sessiz kaldığı eleştirisini getirdi.

İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNDULAR

Geçtiğimiz aylarda bir toplantı düzenleyen Mısır turizm sektörünün temsilcileri, Mısır Turizm Bakanı Yahya Raşid'in görevden alınması/istifa etmesi çağrısında bulunmuş, ülke turizminin Raşid'in politikaları nedeniyle bu halde olduğu ifade edilmişti.

turizmguncel
 
Üst