• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Mutlu İnsanların Günlük Alışkanlıkları

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Mutluluk,*öznel bir şeydir. Bazıları için; sağlıklı, sevecen ve destekleyici ilişkilerde somutlaşmış olarak görülebilir. Ya da belki de sadece insan olmanın bir parçası olabilecek tuzaklara rağmen enerjik olma ve gelişme kapasitesine sahip olma hissidir. Tanımınızdan bağımsız olarak, bildiğiniz en mutlu insanlar, olumsuzluğa maruz kalanlardan belirgin şekilde farklı zihinsel alışkanlıklara sahiptir. Peki, bilim bu konuda neler diyor?

1. Facebook’ta çok az zaman harcarlar

Facebook*kullanımının insanları nasıl etkilediği konusunda sayısız çalışma yapılmıştır. Araştırmacılar, Facebook’u ne kadar az kullanırsanız o kadar mutlu olduğunuzu ortaya koymuştur.

2. Duygusal fotoğraflar ve arkadaşları hakkında güncellemeler paylaşmazlar

Kişilik ve Sosyal Psikoloji Bülteni’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, Facebook’taki sevgi dolu hayatlarını paylaşan insanlar aslında daha zayıf bir ilişki yaşıyor olabilirler. İnsanların kendilerini güvensiz hissettiklerinde Facebook’ta ilişkileri hakkında her zamankinden daha fazla bilgi verdikleri görülmüştür.

3. Yeterli bir uyku çekmeye çalışırlar

Birleşik Krallık’taki Warwick Üniversitesi’nden bir araştırmacı; uyku kalitenizi ve miktarınızı iyileştirmenin sağlık ve mutluluk için iyi olduğunu keşfetti. Araştırmacılar, gezegendeki herkesin bir gece en az yedi saat uyuması gerektiğini söyledi.

4. Küçük beyaz yalanlar bile söylemezler

Notre Dame Üniversitesi’nden bir araştırmacı, insanlar 10 hafta boyunca söyledikleri yalan sayısını azalttığında fiziksel ve zihinsel sağlığın önemli derecede iyileştiğini bildirdiler.

5. Zaman ve paralarını paylaşırlar

Kendilerini “çok mutlu” olarak nitelendiren Amerikalılar, kendilerini “mutsuz” olarak nitelendirenlerle karşılaştırıldığında, ayda ortalama 5.8 saat gönüllü oluyorlar ve sadece 0.6 saatlik süreyle kayıt yapıyorlar. Notre Dame Üniversitesi’ndeki araştırmacılara göre, gelirlerinin yüzde 10’undan fazlasına bağış yapan kişilerin, diğer insanlara göre daha az depresyon yaşadığını ortaya çıkardı.*Duygusal*açıdan cömert olmak; mutlu olmak için tercih edebileceğiniz en basit yöntemdir.

6. Fiziksel olarak daha aktiftirler

Sayısız araştırma; egzersiz yapan kişilerin daha sağlıklı ve mutlu olduğunu göstermektedir. Öyle ki; Cambridge Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, sadece hareket ve mutluluk arasında bir korelasyon buldu. Çalışmaya katılanlar, yürürken veya başka yoğun olmayan etkinlikler gerçekleştirirken mutlu olduklarını dile getirdiler.

7. Yeterince para kazanırlar

“Para sizi mutlu edemez” özdeyişinin doğru olması gerekmez. Princeton araştırmacıları, öznel mutluluğun iyi oluşunun gelirle arttığını ancak, yalnızca 75.000 dolara kadar yükseldiğini tespit etti. Bu noktadan sonra daha fazla para kazanmak daha büyük bir mutlulukla sonuçlanmaz. Ve şimdiye dek herkesin kanıtlayabileceği gibi – düşük gelir düşük yaşam şartları ve düşük duygusal refah ile ilişkilendirilebilir. Dolayısıyla, milyonlar kazandırmak sizi ılımlı bir gelirden daha mutlu kılmazken, fakir olmak sizi kesinlikle mutsuz edebilir.

8. Onlar minnettar olmayı bilirler

Miami Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, üç grup katılımcının her hafta belirli konularda yazmalarını istedikleri bir çalışma yaptı. Biri olanlardan dolayı minnettar olduklarını yazdı. Bir diğeri, olumsuz olaylar veya hafta boyunca onları rahatsız eden şeyler hakkında yazdı. Bir diğeri ise; olumlu veya olumsuz olup olmadıklarına odaklanmadan onları etkileyen olaylar hakkında yazdı. 10 hafta sonra, şükran duydukları şeyleri yazanlar, daha iyimser olduklarını ve hayatları hakkında daha iyi olduklarını bildirdiler. Ayrıca daha fazla egzersiz yapmışlar ve hekimlerine onları rahatsız eden şeylere odaklanan katılımcılardan daha az ziyaret etmişlerdir.

9. Şimdiye odaklanırlar

Geçmiş hakkındaki söylentilere saplanmak ya da geleceği düşünürken mutlu olmak zordur. Aslında; en mutlu insanlar, şu anın üzerine yoğunlaşanlardır. Bu, bir iPhone uygulaması oluşturan mutluluk araştırmacısı Matt Killingsworth’e göre, insanlar gerçek zamanlı olarak duygularını paylaştı. Uygulama, gün boyunca sinyal gönderdi ve sinyal almadan hemen önce ne yaptıklarına dair sorular sordu. 15.000’den fazla kişiden 650.000 gerçek zamanlı raporla derlenen verilere göre; akıllarında şu anın dolaşmasına izin verenlerin, daha kolay odaklandıkları ve mutlu oldukları görüldü.

“İnsanlar nötr bir şey düşünürken bile, akıl karıştırmayan insanlara nazaran daha az mutlu olurlar.” O yüzden mutlu olmak için, sadece bulunduğunuz anı yaşayın!

Kaynak :Sosyal medya.com
 
Üst