- Üyelik Tarihi
- 22 May 2019
- Konular
- 2,801
- Mesajlar
- 9,706
- MFC Puanı
- 60,560
Nar Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 3.5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
- 1 su bardağı ayıklanmış nar
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 limonun suyu
Nar Reçeli Nasıl Yapılır?
- Ufak boy bir tabağı soğuması için buzluğa koyun. Bir narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkın.
- Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletin.
- Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırarak kaynatın ve kaynama noktasına getirdikten sonra ocağı kısıp, yüksek orta ateşte pişirmeye devam edin.
- Biriken köpükleri kaşıkla temizleyin. Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edin.
- 20 dakika sonra limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Yapışkan bir kıvam alıp akışkanlığını kaybetmeye başlayana kadar pişirin.
- Reçeli kavanozlarına aktarıp kapaklarını kapatın ve ters çevirip güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin.