• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

NASA, Ay'a düşen Japon uzay aracını görüntüledi

StigmatA

Forum Sorumlusu
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
1,626
Mesajlar
29,229
MFC Puanı
217,640

NASA, "özel sektör" tarafından finanse edilerek Ay'a iniş yapması planlanan, ancak iniş esnasında düştüğü belirlenen ilk Japon uzay aracının olası enkazını tespit etti.​

nasa-aya-dusen-japon-uzay-aracini-goruntuledi_f4fe7670.jpg





Japonya merkezli ispace şirketi tarafından üretilerek nisan ayında Ay'a gönderilen uzay aracı, iniş esnasında başarısız olmuştu.

Başkent Tokyo merkezli ispace şirketi, "Hakuto-R" keşif programı kapsamında geliştirilen ve 26 Nisan'da Ay yüzeyine inmesi planlanan uzay aracı, Ay yüzeyine çakıldı.


NASA, enkazı görüntüledi​

Nasa Ay Keşif Uydusu (LRO), "özel sektör" tarafından finanse edilerek Ay'a iniş yapması planlanan, ancak iniş esnasında düştüğü belirlenen ilk Japon uzay aracının olası enkazını tespit etti.

NASA ekibi, aynı bölgenin iniş girişiminden önceki görüntülerini karşılaştırarak, "muhtemel iniş sahasında olağan dışı bir yüzey değişikliği" belirledi.

Karşılaştırma sonucunda, en az 4 belirgin enkaz parçası ve muhtemelen iniş aracının gövdesinin diğer parçaları olabilecek birkaç küçük yüzey değişikliği tespit edildi.

nasa-aya-dusen-japon-uzay-aracini-goruntuledi_f50b8832.jpg

LRO, daha önce de başarısızlıkla sonuçlanan İsrail'in Beresheet ve Hindistan'ın Vikram uzay araçlarının Ay yüzeyindeki kalıntılarını tespit etmişti.
 

Winter

Forum Yöneticisi
Üyelik Tarihi
20 Haz 2022
Konular
165
Mesajlar
4,404
MFC Puanı
41,510
Geçenlerde MoonFall isimli bir film izledim. Açıkçası Ay’a bakış açım değişti :)
 

StigmatA

Forum Sorumlusu
Üyelik Tarihi
3 Nis 2008
Konular
1,626
Mesajlar
29,229
MFC Puanı
217,640
Dur bakim merak ettim
 
Üst