• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Necef Taşının ( Kristal Kuvars ) Özellikleri

Sentinus

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Ağu 2013
Konular
3,490
Mesajlar
10,553
MFC Puanı
7,510


Necef Taşının ( Kristal Kuvars ) Özellikleri

Kristal Kuvars taşının asıl söyleniş biçimi kuvars kristali'dir. Fakat genelde kristal kuvars olarak söylendiğinden dolayı, farklı bir taş olarak algılanmaması için bizde bu şekilde kullandık.

Dünya üzerinde çok geniş bir alana yayılmış, yer kabuğunun %10'dan fazlasını oluşturan sert ve katı bir mineral grubudur. Altıgen prizmalar şeklinde kristallerdir. Çoğunlukla içinde donmuş bir su damlası vardır ve kırıldığında tekrar suya dönüşür.

Yüzyıllardır sihir ve tedavi alanlarında kullanılan kuvars kristali oksijen ve silikonun bileşenlerinden oluşur. Günümüzde de tedavi nitelikli taşların başında gelir. Kristal kuvars terimi, tek bir çeşit taşı değil çok geniş bir taş ailesini tanımlar. Bu ailenin üyelerinin bir kısmı kendi bağımsızlıklarını ilan ederek kendi isimleriyle anılır hale gelmiştir. Ametist, Sitrin, Kan Taşı, Krizopraz da bu aileden bazılarıdır.

Bildiğimiz şeffaf kuvarsa halk arasında kaya kristali denildiği gibi pembe kuvarsa da aşk taşı denir. Onu üzerinde taşıyanı öfkeden, suçluluktan, korku ve kıskançlıktan koruduğu ve kısırlığa karşıda yararlı olduğu kabul edilmiştir. Pembe kuvars genellikle Brezilya ve Madagaskar Cumhuriyetinde bulunmaktadır.

Endüstriyel alanda, elektronik iletici ve ayrıştırıcı olarak kullanıldığı gibi saatlerde, deterjanlarda, diş macunlarında, cam ve elektrik ışıklandırmalarında kullanılmaktadır. Metafiziksel anlamda kuvvetin ve gizli gücün sembolüdür. Doğanın enerjisini içinden geçirip iletir. Kainatın sonsuz gücünü temsil ettiğine ve taşıyanın bu gücü kavrayabileceğine inanılmıştır. Eski çağlarda yağmur yağması için edilen dualarla birlikte kuvars kristalleri kullanılmıştır.
 
Üst